- Reklama -

Nejnavštěvovanějším týmem NHL stále Blackhawks. Jágrova Florida opět na dně

- Reklama -

Návštěvnost zápasů základní části NHL se i v této sezóně držela na skvělých hodnotách. V průměru dokázala slavná hokejová liga přilákat 17 443 diváků. Největší nárůst zájmu zaznamenali Stars, Islanders a Blues. Stále méně naopak táhnou Hurricanes a Panthers.
V konkurenci s ostatními velkými severoamerickými soutěžemi se však NHL propadla na poslední příčku. Kromě NFL, MLB a MLS (velké stadióny, levné lístky) ji letos předčí také NBA, jež zaznamenala jeden z nejlepších ročníků za poslední dekádu.
Průměrná návštěvnost zápasů základních části NHL za posledních 11 sezón (nezahrnuje venkovní utkání a úvodní utkání ročníků hraná v Evropě):
nhlleaguewide1
NHL brání v rozletu laxní jih. Florida před touto sezónou omezila počet volných a zlevněných lístků a na návštěvách v její domovské aréně se tento tah citelně podepsal. Panthers zaznamenali 19 klání, na něž přišlo méně než 10 000 diváků. Na deset z nich dokonce nenalákali ani 9 000 svých příznivců. Smutného rekordu dosáhli 13. října, kdy v BB&T Center hostili Senators, v ochozech tehdy fandilo pouze 7 311 diváků. Hokeji v Sunrise to stále nesluší.
Návštěvnost domácích zápasů Floridy (pouze základní části) za poslední tři nezkrácené sezóny:
florida
V desátém měsíci loňského roku také skončila série 474 za sebou vyprodaných zápasů NHL ve Vancouveru. 18. října zbývalo na pokladnách Rogers Arena 223 lístků. Volná místa v ochozech tam byla k vidění poprvé od roku 2002.
Herní kolaps Maple Leafs v druhé polovině ročníku měl dokonce za následek historicky nejnižší návštěvu v Air Canada Centre. 23. března zavítalo na zápas Toronta 18 366 fanoušků, o 1434 méně, než kolik činí kapacita haly.
Sezóna 2014/15 má z hlediska diváckého zájmu i mnoho pozitiv. Hned 12 týmů mělo během základní části průměrnou návštěvnost na domácích utkáních stejnou nebo vyšší, než kolik činí kapacita jejich arény. Kupříkladu v NBA byste takových celků našli pouze deset.
Lídrem návštěvnosti ve Východní konferenci jsou Canadiens (21 287 diváků), Západu (ale i celé lize) vévodí stejně jako loni Blackhawks (21 769).


 Fandíte Blackhawks? Navštivte nejaktivnější československou fanpage tohoto slavného klubu!


Mezisezónní srovnání návštěvnosti na domácích utkáních všech 30 týmů NHL (vlevo) a průměrné návštěvy v tomto ročníku (úplně vpravo), zahrnuty pouze zápasy základních částí:
changes-by-team
Grafy použity s laskavým svolením 3rdlinegrind.com.
Titulní foto: Jeff Attaway

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -