- Reklama -

Nejsem produktivní, ale jinak si odehraju svoje, hájí se Dustin Brown

- Reklama -

V Los Angeles dělá kapitána. S platem 7,25 miliónu dolarů je letos druhým nejlépe placeným hráčem Kings, pouze Anže Kopitar bere se 7,7 milióny víc. Jenomže Dustinu Brownovi se dávno nedaří tak jako dřív. Poslední dvě sezóny se nedostal ani přes třicet bodů a dobře to nevypadá ani letos.
V některých utkáních už se propadl dokonce do čtvrté útočné řady. Momentálních 14 bodů (4+10) ve 45 utkáních je málo. Teď pro něj našel trenér úplně novou roli. V úterý přeskakoval mantinely s Trevorem Lewisem a Dwightem Kingem jako hráč třetího útoku. Jejich úkoly byly obvyklé, tedy především rozrážet útoky soupeře.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Myslím, že můžu být efektivní v jakémkoli útoku,“ řekl Brown listu Daily News. „Je to moje výhoda, že můžu pomoct kdekoli, ať už hraji ve čtvrtém nebo druhém útoku. Nakonec je to vždycky jen o tom najít způsob jak vyhrávat zápasy. Je spousta cest, jak to dokázat.“
Brown odmítá, že by byl se svými výkony nespokojený, nízkou produktivitu ale přiznává. „Nejsem tak produktivní, jak bych chtěl být, ale jsou tu další součásti mé hry, které jsou velmi dobré. Třeba oslabení a z toho vyplývající práce. Máme hodně chlapů, kteří nám pomáhají vyhrávat různými způsoby. O tom je náš tým.“
Trenér Kings Darryl Sutter však takové pochopení pro Brownovu hru nemá a poslední dobou ho někdy už i kritizoval. Nyní podle všeho rezignoval na využití kapitána v prvních dvou pětkách a hodlá ho nasazovat úplně jinak.
„Zkoušeli jsme ‚Brownieho‘ všude možně,“ řekl trenér s odkazem na časté střídání spoluhráčů kolem svého lídra. „Potřebujeme ho v nějaké napadající a silové roli. Přijal to. Musí se ale předvést na té nejvyšší úrovni i v této úloze. Pokud tady chce zůstat, musí hrát dobře.“
Brownův dlouhý a lukrativní kontrakt ho ale nenutí o tomto přemýšlet. S Kings může zůstat ještě mnoho let, vždyť má smlouvu do konce ročníku 2021-22. Samozřejmě, klub ho může vyměnit, ale výměna kapitána je mimořádná věc, nedochází k ní často.
„Můžete se podívat na Tye (Tofoliho), že dal dvacet gólů nebo tak něco. To je důležitá součást našeho týmu. Můžete se podívat na Anžeho Kopitara, jak odehrál hlavně posledních patnáct utkání. Tihle chlapi nás táhnou. Neznamená to ale, že by si další lajny neuhrály svoje,“ uzavírá svou obhajobu Brown.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -