- Reklama -

Nejlepší zvuk mají v Kanadě Canadiens. Velkou část týmů NHL však poráží i basketbal

- Reklama -

Druhým rokem po sobě se umístili Montreal Canadiens v čele žebříčku nejprestižnějších sportovních značek v Kanadě. Na tým s největší fanouškovskou základnou v zemi Toronto Maple Leafs zbylo opět „až“ druhé místo.
Zatímco Habs se dostali do play-off za posledních deset sezón devětkrát, Leafs bojovali o Stanley Cup v témže časovém úseku pouze jednou.  Pravidelnou účastí v postseason se mohou pochlubit také Saskatchewan Roughriders z Canadian Football League (CFL), jež obsadili třetí příčku.


Kompletní pořadí:
1. Montreal Canadiens (NHL),
2. Toronto Maple Leafs (NHL),
3. Saskatchewan Roughriders (CFL),
4. Toronto Blue Jays (MLB),
5. Toronto Raptors (NBA),
6. Winnipeg Jets (NHL),
7. Vancouver Canucks (NHL),
8. Calgary Flames (NHL),
9. Ottawa Senators (NHL),
10. Montreal Alouettes (CFL).


Pořadí vychází z dat nezávislého průzkumu společnosti Insightrix Research, která dotazovala 2 700 sportovních fanoušků v devíti největších kanadských metropolích.  Studie se stejně jako v minulém roce řídila pěti kritérii: první tým, který vám vytane na mysli; respekt k týmu; pohled nejvěrnějších příznivců; popularita týmu a atmosféra na stadionu.
Z mančaftů NHL se do desetimístného žebříčku nedokázali vměstnat pouze Edmonton Oilers. Winnipeg Jets, Vancouver Canucks, Calgary Flames a Ottawa Senators pak museli ustoupit nejen tradičně marketingově silným Blue Jays (MLB), ale také obecně nepříliš populárním Raptors (NBA).
Celkem si mohli Kanaďané vybírat z 21 týmů: 7 NHL, 9 CFL, 1 MLB, 1 NBA a 3 MLS.


Jak na zveřejněný žebříček reagovali čtenáři portálu tsn.ca? Zde je výběr z nejoblíbenějších komentářů:
Vandallay: První místo není překvapivé (dokonce ani to druhé). Co mě ale překvapilo, je fakt, že třetí příčku obsadil NEhokejový tým.
Biff Hardrock: To podstatné: Montreal je kanadským týmem. Leafs prohráli….zase!!!
Habling CH: On o tom někdo pochyboval? Existuje Team Canada a poté následuje Team Canadien. Go Habs Go!
Michael Cawley: Zajímavé vidět Winnipeg tak vysoko,  vezmeme-li v potaz, že se do soutěže vrátili teprve nedávno.
sportsfan9180: Sorry, Toronto, ale už nejsi středem vesmíru.
Titulní foto: Shawn Carpenter / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -