- Reklama -

Nejvýše draftovaný obránce je pod smlouvou. Uchytí se Hanifin v NHL už v osmnácti?

- Reklama -

V předminulé sezóně to předvedl nashvillský Seth Jones, v té poslední Aaron Ekblad z Floridy. Co? Že ani osmnáctiletý obránce se v National Hockey League neztratí. Na podzim o tom chce veřejnost přesvědčit pátý muž letošního draftu Noah Hanifin. První krůček už má za sebou, s Carolinou uzavřel tříletý nováčkovský kontrakt za 832,5 tisíce dolarů ročně, s podpisovým bonusem ve výši 277,5 tisíce dolarů.
„Noah má za sebou skvělý týden během našeho rozvojového kempu nováčků. Je to urostlý chlapec, který umí bruslit a rozdávat puky. Zapadá nám do obrazu hráče a osobnosti, kterou si přejeme mít v dresu Hurricanes,“ říká generální manažer mužstva z Raleigh Ron Francis.
Takže tedy na shledanou, Boston College, účastník juniorského šampionátu už se na univerzitní ledě neobjeví. „To, čeho se mi tam dostalo, bylo ohromné. Hodně jsem tam vyspěl a možná by mi návrat neuškodil. Třeba bych se tam lépe připravil na NHL,“ tvrdil přitom ještě před draftem. „Musím to zvážit. Bude záležet, který klub si mě vybere, jaké budou jejich představy.“


Další smlouvy pro elitní hráče letošního draftu:


Hurikáni s podpisem smlouvy tak trochu počítali, samozřejmě v případě kvalitních výkonů mladého zadáka. Hanifina plánují zařadit na soupisku pro zářijový turnaj nováčků v Traverse City a následně ho pozvat i do hlavního kempu. A co bude dál, to se uvidí.
„Je to urostlý obránce, který dobře bruslí, a stejně jako v případě Haydna Fleuryho se jeho hra stále vyvíjí,“ přirovnává šéf skautingu Caroliny Tony MacDonalda novou tvář organizace k hráči, kterého Canes draftovali před rokem ze sedmého místa (mimochodem, také Fleurymu nabídli smlouvu v průběhu tzv. rozvojového kempu). „Má šanci být na úrovni NHL tahounem mužstva po mnoho let a oporou defenzívy.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -