- Reklama -

Někdejší šestka draftu NHL končí kariéru

- Reklama -

Bývalý šestý muž draftu NHL útočník Nikita Filatov se rozhodl ve svých 30 letech ukončit hráčskou kariéru.
Moskevský rodák byl v roce 2008, kdy si jej na přehlídce talentů vybral Columbus, hodnocen jako nejlepší bruslař. Zářnou kariéru však nerozjel – pár startů v NHL za Blue Jackets a Senators, farma, CSKA Moskva, Dynamo Moskva, Lada Togliatti a v poslední sezoně dělené angažmá ve Spartaku, Ufě a Něftěkamsku, týmu hrajícím nižší ruskou soutěž VHL.
Větší úspěch zažil na mezinárodní scéně, kde slavil zlato a stříbro z mistrovství světa do 18 let, dvojitý bronz z dvacítek a k tomu pozici nejlepšího střelce šampionátu U20.
Filatov se ale s hokejem neloučí úplně. Rozhodl se, že bude pracovat jako hokejový agent. Začne přitom jako asistent Sergeje Isakova, který reprezentuje mnohé ruské hvězdy.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -