- Reklama -

Nelson se s Ostrovany dohodl na poslední chvíli

- Reklama -

Už dnes dopoledne se  mají hokejisté NY Islanders hlásit k fyzickým testům předcházejícím začátku přípravného kempu. Jen o několik hodin dříve se Ostrované dohodli na nové smlouvě s posledním ze svých chráněných volných hráčů Brockem Nelsonem. 23letý útočník dostane v následujících třech sezónách celkem 7,5 miliónu dolarů.
Možná si řeknete, že nějaká časová rezerva ještě byla, vždyť ostrý start dalšího ročníku NHL proběhne až za tři týdny. Jenže majitel newyorského celku Charles Wang je neoblomný v tom, že kdo nebude mít kontrakt při nástupu do kempu, ten si nezahraje. A jak naznačoval ještě v pondělí hráčův agent Ron Salcer, moc nadějně to nevypadalo.

„Neslyšeli jsem od nich nic už šest týdnů,“ prozradil Salcer listu Newsday. „Mluvil jsem s Garthem Snowem před šesti týdny, když nám předložili kvalifikační nabídku, která ale vůbec neodpovídala tomu, co si vydělávají hráči podobní Brockovi. Garth mi tehdy řekl, že se mi ozvou, ale nic se nestalo. Neproběhla žádná jednání.“
Nelson měl za sebou sice sezónu, v níž nevynechal jediné utkání a zaznamenal 20 branek a 22 asistencí (o rok dříve při premiéře v NHL nasbíral 26 bodů), ale jeho vyjednávací pozice nebyla příliš silná. Právě mu vypršela nováčkovská smlouva, takže k arbitráži se svými představami jít ještě nemohl, a po odmítnutí kvalifikační nabídky.
Původní návrh Ostrovanů údajně zněl na tři milióny za dva roky, takže útočníkův zástupce odvedl i v časovém presu velice slušnou práci. Smlouva je strukturovaná tak, že rodák z amerického Warroadu dostane v nastávající sezóně 1,5 miliónu a v každé další o milión více. Klubu i po podpisu kontraktu zůstane pod platovým stropem přibližně šestimiliónový prostor.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -