- Reklama -

Němci budí respekt. Na MS vycestují s deseti olympioniky a třemi hráči z NHL

- Reklama -

Německo, které šokovalo hokejový svět na Hrách v Koreji, zveřejnilo svou nominaci pro květnové mistrovství světa. V kádru je deset stříbrných olympioniků i tři krajánci z NHL.
Hlavní trenér Marco Sturm povolal ze zámoří útočníka Leona Draisaitla z Edmontonu s obránci Dennisem Seidenbergem z New Yorku Islanders a Korbinianem Holzerem z Anaheimu. Za oceánem působí také forvardi Manuel Wiederer (AHL), Frederik Tiffels (ECHL) a Marc Michaelis (NCAA).


Připomeňte si německý úspěch na ZOH:


Místo v sestavě našel i český rodák Dominik Kahun, který v dubnu podepsal dvouletou nováčkovskou smlouvu s Chicagem Blackhawks.
„Chceme se udržet mezi osmi nejlepšími týmy na světě,“ vytyčil si Sturm jasný cíl.
Svou cestu za další pohádkou Němci odstartují v pátek 4.5. zápasem proti domácí reprezentaci.


Nominace Německa na MS v Dánsku:
Brankáři: Mathias Niederberger (Düsseldorf EG), Timo Pielmeier (ERC Ingolstadt), Niklas Treutle (Norinberg Ice Tigers).
Obránci: Bernhard Ebner (Düsseldorf EG), Korbinian Holzer (Anaheim Ducks), Björn Krupp (Grizzlys Wolfsburg), Oliver Mebus (Norinberg Ice Tigers), Jonas Müller (Eisbären Berlin), Moritz Müller (Kolín Haie), Dennis Seidenberg (New York Islanders), Yannic Seidenberg (EHC Red Bull Mnichov)
Útočníci: Leon Draisaitl (Edmonton Oilers), Yasin Ehliz (Norinberg Ice Tigers), Markus Eisenschmid (Laval Rocket), Patrick Hager, Dominik Kahun (oba EHC Red Bull Mnichov), Nicolas Krämmer (Kolín Haie), Marc Michaelis (Minnesota State University), Marcel Müller (Krefeld Pinguine), Marcel Noebels (Eisbären Berlin), Daniel Pietta (Krefeld Pinguine), Matthias Plachta (Adler Mannheim), Frederik Tiffels (Wheeling Nailers), Sebastian Uvira (Kolín Haie), Manuel Wiederer (San Jose Barracuda).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -