- Reklama -

Nemíchejme do sportu politiku. Rusové patří na olympiádu, říká Kovalčuk

- Reklama -

Někdejší hvězda NHL Ilja Kovalčuk vyzval sportovní svět, aby umožnil Rusům zúčastnit se olympijských her. Těch nejbližších – v Paříži 2024 – i těch zimních v Milánu 2026.

V rozhovoru pro portál Match TV přitom nepadne ani zmínka o ruské agresi na Ukrajině.

„Doufám, že našim sportovcům bude umožněno zúčastnit se olympiády. Sportovní život je krátký. Pro mnoho kluků bude tento olympijský cyklus jediným v jejich kariéře. Olympiáda je největší sportovní událost. A je důležité oddělovat sport od politiky,“ uvedl někdejší hráč Atlanty, New Jersey, Los Angeles, Montrealu a Washingtonu.

Kovalčuk, který slavil na Hrách v Pchjongčchangu zlaté medaile, by bral i účast bez možnosti nosit dres v ruských barvách. Tak, jako tomu bylo na zmíněné olympiádě.

- Reklama -

„Ano, bylo tam toto omezení. Cítíte se trochu nepohodlně, protože všechny týmy nosí své národní barvy s vlajkami na prsou. A my měli jeden červený trikot. Ale co nás nezabije, to nás posílí. Myslím, že to byl jeden z faktorů, který nás dal dohromady,“ zavzpomínal Kovalčuk.

„Na olympijských hrách by se měli představit momentálně nejlepší hokejisté v té dané chvíli. Olympiáda je pro nejlepší sportovce. A to je nejdůležitější,“ uvedl hráč, který působil naposledy v Omsku v sezóně 2020/21.

Kovalčuk v nejnovějším rozhovoru pro Match TV nevyloučil svůj návrat na led. Při svém posledním angažmá v NHL se však trápil a o mnoho lépe se mu nedařilo ani v KHL.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -