- Reklama -

Nemůžu se dočkat, těší se Hertl na zápas. Žraloky chce vrátit do play-off

- Reklama -

V O2 Aréně nebylo včera obletovanějšího hráče. Pro fanoušky i zástupce médií byl Tomáš Hertl jasným cílem. V Praze se narodil a vyrostl, prostředí vysočanské haly důvěrně zná. Logicky se tedy všechno točilo kolem něj. A on si vůbec nestěžoval, právě naopak.

„Je to skvělá zkušenost. Já jsem tu vyrostl, hrával jsem tu za Slavii. Je fajn sem přijet a vidět na tréninku tolik dětí, jak nám fandí a povzbuzují. Je to opravdu senzační. Nemůžu se dočkat zápasu,“ sdělil Hertl novinářům na tiskové konferenci.

Český útočník se ve čtvrtek také potkal se svým dětským vzorem, Jaromírem Jágrem. Jaké to bylo setkání? „Je moc fajn se po letech zase potkat. Probrali jsme, jak se mám, jak se daří jemu. Rád jsem ho viděl,“ dodal.

Na závěr tréninku vzal rodák z Prahy na led svého syna. „Bylo to naprosto skvělé. Pro mou ženu a mé rodiče to byl úžasný zážitek. Pro mě taky, zvláště poté, co jsem je pár týdnů neviděl, protože zůstali v Česku. Teď mě alespoň mohou vidět tady. Určitě na to budeme jednou vzpomínat,“ řekl forvard, který si pochvaluje souhru se Švýcarem Meierem.

- Reklama -

„S Timem jsme hráli už minulou sezónu. Na ledě se bavíme pořád. Víme, že jsme důležitá lajna, která musí vést tým,“ uvědomuje si. Česko-švýcarské duo si ale rozumí i mimo led. „Bavíme se spolu hodně. Oba jsme Evropani, máme rádi fotbal, já spíš Premier League, Timo zase Bundesligu. I letos v létě jsem trávil s klukama hodně času, protože manželka se synem zůstali kvůli tomuhle zápasu v Česku,“ prozradil.

A jak zvládá náročný program? „Samozřejmě, člověk je z Prahy, je toho hodně. Kluci se na všechno ptají, zajišťoval jsem třeba večeři. Přijeli jsme ale až ve středu odpoledne, času jsme měli relativně málo. Člověk si to chce užít, ale je to sezóna, máme před sebou důležitý zápas. Chceme ho odmakat na sto procent,“ ujišťuje.

„Já si moc vážím toho, že tu se mnou může být celá rodina. Můžou mě vidět, kde jsem dřív hrával, a být u toho se mnou. Doufám, že sezónu začneme dobře. Člověk si sice říká, že v neděli v letadle už bude mít větší klídek, ale tohle všechno k tomu patří. Já jsem hlavně rád, že mám šanci tady hrát, užívám si to na sto procent. Každému se to nepoštěstí,“ neskrývá radost.

Cíl do nadcházející sezóny má jasný. „Osobní statistiky jsou krásné, ale já chci hlavně vyhrávat. Poslední tři roky nebyly jednoduché. Dřív se neřešilo, jestli uděláme play-off, ale jak daleko dojdeme. A já se tam chci vrátit. V San Jose jsem podepsal dlouhodobý kontrakt a chci ho dostat zpátky do play-off. Udělám pro to všechno,“ slíbil.

A schoval si pro domácí publikum nějaké góly? „Samozřejmě, kdo by nechtěl dát doma gól. Já ale budu hlavně šťastný, když se vyhraje a poletíme domů se třemi nebo čtyřmi body a s dobrou náladou. Taky bych chtěl, aby se do Prahy NHL vrátila. Kluci z Evropy i z Ameriky sem rádi jezdí, baví je to. Doufám, že si to oba týmy užijí a předvedeme dobrou show,“ uzavřel tiskovou konferenci Tomáš Hertl.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -