- Reklama -

Nenáviděný Kane. V St. Louis byl v pozici nepřítele

- Reklama -

Fanshop týmu
Superstar Chicaga Patrick Kane už zažil mnohé a proto není divu, že jej bučení fanoušků Blues během All-Star víkendu v St. Louis nevyvedlo z míry.
Kane byl terčem posměšků během pátečních dovednostních disciplín i sobotního klání, kdy dvakrát skóroval za celek Centrální divize. Místo defenzivního postoje však zvolil 31letý Američan naprosto opačnou taktiku.
„Považoval jsem to za docela cool moment,“ cituje jeho slova Mark Lazerus z portálu The Athletic. „Dal jsem schválně ruku k uchu, abych to bučení slyšel, ale hned poté jsem jim ukázal svůj dres a vzkázal jim ‚Hej hraji v jednom týmu s hráči Blues, nosím stejný dres jako oni.‘ Byla to sranda a já se tím bavil.“


Kane je pro příznivce Blues jedním z kruciálních nepřátel. Během své 13leté kariéry s Blackhawks naskočil proti missourskému týmu do 64 klání základní části, v nichž nastřádal 63 bodů. Dalších 13 pak přidal v třinácti soubojích play-off.
„Je to jen zábava. Abych byl upřímný, když mě někdo vybučí, tak se mi to vlastně svým způsobem i líbí. Mluvíme o St. Louis a Chicagu, městech s obrovskou rivalitou,“ dodal rodák z Buffala.


Hlavní kouč Blues a zároveň lodivod Týmu Centrální divize Craig Berube se však na situaci díval odlišně.
„Bylo mi ho líto,“ uvedl pro Loua Korace z oficiálních ligových stránek. „Přichází na led a oni ho vybučí, poté skóruje a oni mu tleskají. Je to pro něj těžké, ale hráči to znají. Umí se s tím vyrovnat. Je to jen exhibice.“
Skvadra Centrální divize, která sdružovala hráče Blues i Hawks, se v sobotu i navzdory účasti velkých jmen nepředvedla, když padla 5-10 s výběrem Pacifické divize a nepostoupila do finále.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -