- Reklama -

Neporažení Ostrované odjeli z Pittsburghu s prázdnou, Crosby má 500 asistenci

- Reklama -

Kdybychom posuzovali čistě dosavadní výsledky, muselo utkání Pittsburghu s New York Islanders fanoušky hodně lákat. Hosté totiž přijeli do Consol Energy Centera s neposkvrněným štítem, všechny čtyři úvodní zápasy vyhráli, domácí zatím prohráli pouze jednou. Vyrovnanou bitvu pro sebe nakonec urvali Tučňáci, potřebovali k tomu dvě využité přesilové hry.
Oběma týmům letos přesilovky jdou, což ale v první polovině zápasu nebylo moc vidět. Ani jedno z mužstev nevyužilo několik přesilovek, včetně minutu a půl trvající výhody hostů pět na tři. Smůlu protrhli až domácí, kteří ve 34. minutě využili svou tuplovanou možnost po přesně střele Jevgenije Malkina.
Domácí v té chvíli vyrovnávali na 1:1, protože hosté vedli od 6. minuty po brance Thomase Hickeyho. Do vedení dostal Pittsburgh o minutu později Thomas Hörnqvist, který šikovně tečoval další dělovku Malkina. Konečnou podobu dal skóre znovu Hörnqvist, který v závěru v pohodě dovezl puk do opuštěné branky Islanders.
„Tvrdě pracujeme v tréninku, máme tu dobrou partu,“ řekl k využitým přesilovkám Malkin. „Každý tady má dobrou střelu bez přípravy, puk si předáváme rychle. Zkoušíme, co funguje. Někdy to vychází, někdy ne. Když to nejde, změníme to.“
John Tavares dokázal posbírat ve čtyřech zápasech sedm bodů (2+7), s nimiž je nejproduktivnějším hráčem NHL (společně s Crosbym). V sobotu vyšel bodově naprázdno, zlobily ho hlavně nevyužité přesilové hry. „Naše přesilovky byly hrozné,“ řekl. „Ve druhé polovině jsme toho moc nevytvořili. Musíme zlepšit práci s pukem, forčekink. Nevypadali jsme tak dobře, jako ve čtyřech úvodních duelech.“
Oslavencem večera byl Sidney Crosby. Vůdce Penguins asistoval u první a třetí branky a připsal si nahrávky číslo 499 a 500 v NHL. Potřeboval k tomu odehrát 554 utkání, čímž se stal šestým nejrychlejším hráčem v historii ligy, který této mety dosáhl.
Tím úplně nejrychlejším byl samozřejmě Wayne Gretzky (352 utkání), následují Mario Lemieux (433), Peter Šťastný (507), Bobby Orr (522) a Peter Forsberg (551). Crosby se také stal teprve třetím hokejistou v historii klubu, který v dresu Pens na 500 asistencí dosáhl. Před ním se to povedlo pouze Mario Lemieuxovi (1033) a Jaromíru Jágrovi (640).

Příští zápas v TV: Los Angeles – Minnesota, ne 19. říjen, 21:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -