- Reklama -

Nesmíme myslet moc dopředu, musíme jít zápas od zápasu, tvrdí brankář Dallasu Bishop

- Reklama -

Dallas Stars po neúspěchu z minulé sezony výrazně posílili, díky čemuž vzbuzují vysoká očekávání. Nová posila do brankoviště Ben Bishop je ale toho názoru, že Hvězdy by měly postupovat krok za krokem a neklást si hned od začátku vysoké ambice.
„Pokaždé si stanovuji dva cíle – vyhrát v prvním utkání a dostat se do play-off, toť vše. Musíme jít zápas od zápasu. Nemůžete myslet moc dopředu. Nemůžete se dívat, co bude za šest měsíců. Je potřeba se soustředit na tréninkový kemp a zlepšit se. Nejdříve musíte ukořistit první dva body předtím, než získáte čtyři, a pak šest. Musíte se soustředit na krátké období. Nemůžete myslet napřed,“ popisuje svou filozofii Bishop.
Třicetiletý strážce tří tyčí pokračuje: „Samozřejmě když se vám povede prvních pár mačů a k tomu další, body přibydou. Jakmile se vyřazovací boje přiblíží, můžete o nich začít přemýšlet. Teď je ale hlavní tréninkový kemp a starost o první dva body.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rodákovi z Denveru se zamlouvá aktuální skladba mužstva. Jak už bylo řečeno v úvodu, texaský klub provedl několik podstatných změn. První z nich proběhla na trenérské pozici, vyhozeného Lindyho Ruffa nahradil Ken Hitchcock. V květnu přišel z Los Angeles Bishop a na trhu volných hráčů generální manažer Jim Nill ukořistil Alexandera Radulova, Martina Hanzala, Tylera Pitlicka a Briana Flynna. Od Zlatých Rytířů z Las Vegas přivedl obránce Marca Methota.
Dallas také zabodoval na draftu, kde si z třetí pozice vybral finského obránce Miro Heiskanena, s nímž v červenci podepsal tříletý vstupní kontrakt.
„Myslím si, že už před všemi těmi příchody byli talentovaným mančaftem. Před dvěma lety vyhráli divizi a nasbírali přes sto bodů. Měli talent a šikovnost. Je těžké najít tým, který by měl ve svém středu takové hráče, jakými jsou Tyler Seguin a Jamie Benn, není snadné najít tak dobré hráče a mít je v mužstvu. Pro gólmana je skvělé vědět, že takoví hráči dokáží skórovat,“ pochvaluje si soupisku Stars Bishop.
Ben Bishop (vpravo) přišel do Los Angeles z Tampy Bay v únoru 2017, aby kryl záda Jonathanu Quickovi (druhý zleva), jenž se tehdy do brankoviště vrátil po více než čtyřměsíční pauze
Embed from Getty Images
Dallas v ročníku 2015-2016 vyhrál Západní konferenci, v nadstavbové části ale padl ve druhém kole v sedmi zápasech se St. Louis. V uplynulém roce přišlo selhání, zaviněné rozsáhlou marodkou a nevyrovnanými výkony brankářů. Benn a spol. nasbírali o třicet bodů méně než rok předtím (ze 109 klesli na 79) a play-off je minulo o délku zaoceánské lodi.
Příchody kvalitních hokejistů dodávají americkému gólmanovi víru, že si vybral vítězný tým.
„Nejdůležitější pro mě bylo jít do dobrého celku, ve své kariéře se nacházím v bodě, kdy chci vítězit. Přesně to se povedlo a cítíte, že se nacházíte na svém vrcholu. Chcete z toho těžit a doufejme, že využijeme i faktu, že je Dallas dobrým týmem,“ tvrdí pozitivně naladěný Bishop.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -