- Reklama -

Nestyďte se za to, že jste fanoušky Toronta! Vzkázal Shanahan příznivcům Maple Leafs

- Reklama -

Za patnáct měsíců ve své funkci byl Brendan Shanahan svědkem jenom mála události, které dokázaly vyloudit úsměv na jeho tváři. Od dubna minulého roku, kdy se stal prezidentem Maple Leafs, v podstatě jenom uklízí všechen ten nepořádek, který po sobě zanechali jeho předchůdci.
O tom, v jak rozvráceném stavu se nachází jeho mužstvo, se mohl na vlastní oči přesvědčit už ve své premiérové sezóně – kanadský celek vyhrál jen 11 z posledních 51 zápasů základní části a v konečném zúčtování na něj zůstalo až předposlední místo ve Východní konferenci. A takový kolaps postihl Maple Leafs počtvrté za poslední čtyři roky!
Jako zástupce klubu a zároveň rodák z Toronta dokáže Shanahan moc dobře pochopit rozladěnost fanoušků, kteří čekají na Stanley Cup už pomalu stejně dlouho jako křesťané na opětovný příchod Ježíše Krista. A příznivcům Maple Leafs už pomalu dochází trpělivost. V minulém ročníku jsme mohli být poprvé po 13 letech svědky toho, že zápasy v Air Canada Centre nejsou vyprodané.
Ke konci sezóny to zašlo tak daleko, že v hledišti zelo prázdnotou tisíce neobsazených míst. Když do torontské meky zavítali fanoušci Montrealu nebo Ottawy, mohli svému týmu přichystat takřka domácí atmosféru.
I proto přišel Shanahan s jasným poselstvím, namířeným k táboru příznivců Toronta – Vydržte, věci se obracejí k lepšímu!
„Chápu, že v současné době je velmi složité být fanouškem Leafs. Navzdory tomu, že pořád máme více podporovatelů, než kterýkoliv jiný hokejový klub na světě,“ řekl nějdejší útočník Red Wings.
„Na své cestě se budeme muset vypořádat s celou řadou problémů. Nic nebude mít ideální průběh. Prožijeme hodně těžkých večerů, hodně tuhých sérií. Ale já přesto tvrdím – buďte velmi, velmi hrdí na to, že jste fanoušky Leafs. Nestyďte se za to. Naši hráči a naši trenéři budou tvrdě pracovat na tom, aby tohle neutěšené období co nevidět skončilo. Víme, že to pro vás není snadné. Ale buďte hrdí na svůj klub a my budeme dělat všechno proto, aby vaše věrnost byla odměněna,“ dodal Shanahan.

Maple Leafs se od roku 2004 probojovali do play off pouze jednou a minimálně ještě následující sezónu budou muset jejich příznivci přetrpět se zatnutými zuby. Pak snad Shanahanova práce začne nést kýžené ovoce. Prvním zábleskem lepších zítřků je bezpochyby angažování trenéra Mikea Babcocka, který v posledních deseti letech vládl na střídačce Toronta.
„Musíme si znovu vybojovat své právoplatné místo na mapě NHL. Bude to nějakou dobu trvat, ale nakonec se nám to povede. Jsem rád, že máme hodně oddaných a hokejově znalých fanoušků, kteří dokážou pochopit, o co se tady vlastně snažíme,“ řekl Babcock.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -