- Reklama -

NHL čeká souboj českých hvězd. Zápas odvysílá i NOVA Sport

- Reklama -

Z českých zástupců bychom v NHL hledali asi jen těžko větší hvězdu než hrající legendu Jaromíra Jágra. Nestárnoucí osmašedesátka má v letošní sezóně na mušce několik individuálních rekordů, ale jeho hlavní motivace je týmová. Rád by se v letošní sezóně podíval s Pantery do play off.  Jeho českým protivníkem v dresu Bostonu bude zatím nejlepší Čech v letošní sezóně David Krejčí. Zápas Východní konference NHL vysílá v sobotu od 19:05 stanice NOVA Sport 1.


Rozpis přímých přenosů na stanicích NOVA Sport 1 a FANDA naleznete ZDE.


Medvědi jsou zatím v letošní sezóně nebezpečnější šelmou a ohromnou zásluhu na tom má právě český legionář David Krejčí, který je nejproduktivnějším hráčem Bostonu. Ve stejné pozici je také Jaromír Jágr, který i přesto, že je nejstarším hráčem letošního ročníku, vévodí individuálním statistikám svého klubu. Nejenže má nejvíce bodů, ale zároveň je nejlepším střelcem i nahrávačem Floridy. Panteři ale přesto podávají nestabilní výkony a jakoby nemohli chytit správný rytmus.


Podobně jsou na tom také Bruins, kteří se také dlouhodobě nemohou naladit na vítěznou vlnu. Jejich hře sice pomáhají smrtící přesilovky, ve kterých zatím drží nejvyšší úspěšnost z celé NHL, ale na výkony z předloňského ročníku, kdy vyhráli základní část, zatím nenavazují.  Boston má však řadu mladých hráčů, kteří jsou příslibem opětovného návratu na výsluní. Jedním z mladíků je také devatenáctiletý David Pastrňák, který spolu s Davidem Krejčím hájí v Bostonu české barvy. Na rozdíl od Krejčího je však jeho pozice v základní sestavě zatím nejistá.
Která ze šelem bude nakonec nebezpečnější, se ukáže už v sobotu. Zápas vysílá stanice NOVA Sport 1. Na stejné stanici poběží hodinu a pět minut po půlnoci další utkání zámořské NHL. Tamba Bay Lightning přivítají na svém ledě Washington Capitals v čele s ruskou superstar Alexandrem Ovečkinem. Oba zápasy komentují Štěpán Sokol a Libor Basík.
– Tisková zpráva NOVA Sport, redakčně upraveno –
Titulní foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -