- Reklama -

NHL plánuje program na sezónu 2017-18 bez olympijských her. Vůbec nic se nezměnilo, říká Bettman

- Reklama -

Komisař NHL Gary Bettman prohlásil, že program kanadsko-americké soutěže na příští sezónu nebere v úvahu zimní olympijské hry, které se v únoru 2018 uskuteční v jihokorejském Pchjongčchangu.
Podle Bettmana by se tato situace mohla změnit v případě, „pokud by se stalo něco dramatického“. Momentálně nejsou naplánovány žádné schůzky mezi představiteli NHL, Mezinárodního olympijského výboru (MOV), Mezinárodní hokejové federace (IIHF) či Hráčskou asociací NHL (NHLPA).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Vůbec nic se nezměnilo. Myslím si, že převládající pocit u týmů je takový, že olympijská přestávka narušuje ročník. Názor mužstev se pohybuje někde mezi únavou z této záležitosti a jejím odmítnutím,“ říká Bettman.
Vedení ligy podle něj nestanoví žádný termín, do kterého by se o účasti hráčů pod pěti kruhy mělo definitivně rozhodnout.
„Musíte mluvit se všemi zainteresovanými stranami. Protože se teď nic neděje, nemáme se na co zaměřit. Nemáme žádnou dohodu,“ popisuje současný proces (ne)vyjednávání Bettman.
Od pondělí do středy probíhal na Floridě mítink generálních manažerů, kterého se zúčastnili i zástupci Švédské hokejové ligy (SHL), kteří doufají, že NHL hráče na olympijský turnaj uvolní.
„Máme nabitý program, je obtížné soutěž zastavit,“ nechal se slyšet výkonný ředitel Svenska hockeyligan Jörgen Lindgren.
„Rozumíme problémům, které pro NHL pramení z toho, že přeruší ročník a přijde o peníze. Nemyslíme si, že na tyto otázky existují jednoduché odpovědi,“ tvrdí generální tajemník Švédské hokejové federace Tommy Boustedt.
„Podle mě si MOV musí uvědomit, že hokej je nejdůležitějším sportem na zimní olympiádě. Měl by na ní být ten nejlepší hokej. Potřebujeme si toho více vážit,“ dodává Boustedt.
Zástupce komisaře NHL Bill Daly říká, že pokud se hráči působící v zámoří na jihokorejské olympiádě nepředstaví, neznamená to, že by si nemohli zahrát na následující olympiádě v Pekingu v roce 2022.
„Čínské hry nabízejí větší obchodní příležitost. Pořád budou narušovat chod ligy. Možná se na ně podíváme z jiného úhlu a přijdeme s jiným plánem,“ uzavírá Daly.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -