- Reklama -

NHL pozastavila sezónu! Naděje na její dohrání stále žije

- Reklama -

NHL přerušila z důvodu pandemie koronaviru sezónu 2019/20. K verdiktu došla po čtvrtečním setkání s NHLPA (hráčskou organizací) a představiteli jednotlivých klubů.
Vedení okolo komisionáře Garyho Bettmana doufá v uklidnění situace a pokračování v průběhu jara. Datum teoretického návratu zatím nebylo stanoveno.
Frank Seravalli ze stanice TSN uvedl, že liga vyzvala týmy, aby zajistily dostupnost svých arén až do konce července.
Ze základní části zbývá odehrát 189 utkání a tři a půl týdne.

Začala hokejová doba temna. SLEDUJEME dění okolo NHL


Historie nepoznala držitele Stanley Cupu pouze dvakrát od vzniku soutěže. Ročník 2004/05 zničila výluka, v roce 1919 pak zachvátila svět španělská chřipka, která fatálně narušila finále mezi Montrealem Canadiens a Seattlem Metropolitans.
National Hockey League se svým rozhodnutím přidala k NBA, která svou soutěž pozastavila ve středu poté, co zjistila nákazu nemocí COVID-19 u hráče Utahu Jazz Rudyho Goberta.
Ve čtvrtek oznámila nucenou pauzu na 30 dní také MLS (Major League Soccer).
Spojené státy evidovaly k 12. březnu 1 390 osob nakažených koronavirem a 38 úmrtí způsobených následnou chorobou.

Nové kousky! Buď fandou i po setmění

Virus kosí hokejové soutěže i napříč Evropou, když ke čtvrtku ukončily předčasně sezónu ligy ve Švýcarsku, Rakousku, Německu či na Slovensku. Svého vítěze nepozná ani česká extraliga, kterou podseklo vyhlášení nouzového stavu Vládou ČR.
Fanoušci se budou muset s největší pravděpodobností obejít také bez mistrovství světa mužů 2020, které mělo v květnu hostit Švýcarsko.
Zprávu o jeho zrušení přinesl ve čtvrtek twitterový účet prestižního magazínu The Hockey News. Oficiální stanovisko má podle něj Mezinárodní hokejová federace (IIHF) vydat v nejbližších dnech.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -