- Reklama -

NHL se po šesti letech vrací do Evropy. V listopadu se ve Stockholmu utkají Colorado s Ottawou

- Reklama -

National Hockey League (NHL) se na starém kontinentě naposledy představila v roce 2011, kdy novou sezonu otevřely zápasy v Helsinkách, Stockholmu a Berlíně. Nejslavnější hokejová soutěž se na evropskou scénu vrátí na podzim 2017, kdy se 10. a 11. listopadu střetnou ve stockholmské Ericsson Globe Arena Ottawa Senators proti Coloradu Avalanche.
Výběr těchto mužstev je nasnadě. Kapitány obou mužstev jsou švédští hráči; na straně Senátorů obránce Erik Karlsson, na soupisce Lavin útočník Gabriel Landeskog.
„Je to velmi vzrušující. Kdo by si kdy pomyslel, že si zahraje utkání NHL ve svém rodném městě? Bude to neskutečné. Stockholm je skvělé hokejové město a skvělé město obecně. Budu nadšený z toho, až spoluhráče provedu kolem,“ líčí rodák ze švédské metropole Landeskog.
„Landeskog je prima kluk pocházející ze Stockholmu. Bude super s ním tento zážitek sdílet. Jsme dobří přátelé a moc se těším na chvíli, až si proti němu a Coloradu ve Švédsku zahraju. Podle mě to nebude vzrušující jenom pro ty, kteří se ve Švédsku narodili, ale i pro ostatní hráče. Všichni se na tuto chvíli těší,“ řekl Karlsson.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Po výluce, která zkrátila ročník 2012-2013, vedení ligy utnulo souboje na evropské půdě, místo kterých věnovalo pozornost jiným marketingovým aktivitám, počínaje větším důrazem na venkovní zápasy a konče vylepšeným a atraktivnějším formátem Utkání hvězd.
Utkání mezi Ottawou a Coloradem, která oficiálně nesou označení 2017 SAP NHL Global Series, budou součástí stoletého výročí od založení NHL. V sestavách obou klubů působí i další švédští hokejisté: Frederik Claesson (Senators), Anton Lindholm (Avalanche), Carl Söderberg (Avalanche) a Viktor Stålberg (Senators).
„V současnosti v lize hraje více švédských hokejistů než kdykoli předtím. Jsme velmi potěšení, že nám tato akce umožní představit řadu těchto švédských hráčů a jejich týmy v rodné zemi. Návrat zápasů základní části na mezinárodní scénu je dalším významným milníkem v rámci oslav sta let NHL,“ prohlásil komisař soutěže Gary Bettman.
Ottawa se ve Stockholmu představila už v roce 2008, kdy zde dvěma souboji proti Pittsburghu načala nový ročník. Sens se v rámci přípravy představili proti Frölundě, jejíž barvy tehdy oblékal Karlsson.
„Bylo to před strašně dávnou dobou, tehdy jsem byl hodně mladý,“ tvrdí dnes šestadvacetiletý bek. „Pamatuju si, jak moc jsme oceňovali fakt, že přijeli do Švédska a hráli proti nám, pro fanoušky i pro nás bylo skvělé vidět všechny ty hráče a možnost potkat lidi, které jsme předtím nikdy neviděli.“
„Přestože tentokrát proti žádnému švédskému týmu nenastoupíme, pořád si myslím, že pro tamní fanoušky bude opravdu důležité vidět, jak rychlý hokej ve skutečnosti je,“ uzavírá Karlsson.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -