- Reklama -

NHL se zbláznila. Plánovaný formát Světového poháru budí údiv

- Reklama -

Podle informací korespondenta kanadské stanice TSN Ricka Westheada bude během ligové přestávky, jež je z důvodu konání Utkání hvězd naplánována na 22. – 26. ledna, oznámen návrat Světového poháru. Mnohým fanouškům ale radost z této zprávy kalí zvěsti o novém formátu, který má dle představitelů NHL i IIHF turnaj zatraktivnit.
Již v listopadu prosákly na veřejnost informace o tom, že se Světového poháru zúčastní celky Kanady, USA, Švédska, Finska, Ruska a České republiky. Tyto týmy pak budou doplněny dvěma all star výběry, přičemž jeden z nich mají vytvořit nejlepší hráči ze Slovenska, Švýcarska, Lotyšska, Německa, Slovinska a dalších evropských zemí.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Myšlenka jakýchsi prapodivných internacionálních mančaftů nadchla i prezidenta IIHF Reneho Fasela.
„Abych byl upřímný, musím říct, že se mi tato myšlenka líbí. Kdybychom za sedmý a osmý soutěžící tým dosadili další klasické národní výběry, nelišil by se Světový pohár od olympiády ani mistrovství světa,“ prohlásil Fasel již minulý měsíc. „Další výběr by pak mohl být utvořen ze severoamerických hráčů. Pro hokejové fanoušky to může být nesmírně zajímavé. Zní to skvěle. Stále je to ale jen idea. Osobně jsem jí však velmi nakloněn.“
Faselovo nadšení může narazit na skeptický pohled samotných hokejistů. Svou nedůvěru k tomuto formátu již vyjádřili Fin Olli Jokinen či Američan James van Riemsdyk.
Dva nejlepší týmy se pak mají na závěr turnaje utkat v sérii na dva vítězné zápasy (tzv. „best of three final concept“).

Jako jedno z míst konání Světového poháru 2016 je v zámoří nejčastěji zmiňováno Toronto.
Úvodní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -