- Reklama -

Nino Niederreiter se s Minnesotou dohodl na pětileté smlouvě

- Reklama -

Švýcarský hokejista Nino Niederreiter se jako chráněný volný hráč dohodl na podmínkách nové smlouvy s Minnesotou a předešel tak arbitrážnímu řízení, které mělo ve čtvrtek v Torontu určit výši jeho platu. Podle informací zámořského tisku si čtyřiadvacetiletý křídelník v příštích pěti letech vydělá 26,25 miliónu dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rodák z města Chur si v průměru vydělá pět a čtvrt milionu dolarů ročně. „V posledních čtyřech sezónách byl Nino Niederreiter velmi důležitou součástí našeho klubu a my jsme šťastní, že tomu tak bude i v budoucnu,“ prohlásil generální manažer klubu Chuck Fletcher.
„Stal se z něj jeden z ofenzivních lídrů našeho týmu. Jeho střela a přítomnost před brankovištěm soupeře budou i nadále hrát velkou roli v úspěších mužstva. Nino má skvělý přístup a charakter. Jsme si jistí, že naše fanoušky tato zpráva potěší.“


Pátý muž draftu 2010 sice vstoupil do NHL hned na podzim poté, co si ho vybrali NY Islanders, ale po odehrání devíti utkání byl vrácen do juniorského celku z Portlandu ve WHL. V následujícím ročníku si v 55 zápasech připsal pouze jednu branku, zkrácenou sezónu strávil celou na farmě.
Až výměna do Minnesoty (30. června 2013) za Cala Clutterbucka a volbu ve třetím kole draftu v roce 2013 mu dala konečně možnost vyniknout. V posledním ročníku NHL si stihl vytvořit nejedno osobní maximum a to v počtu gólů (25), asistencí (32), bodů (57) a také ve statistice +/- (+17).
Během čtyř sezón odehrál Niederreitera za Divochy 325 utkání v základní části soutěže, nasbíral v nich 173 bodů za 83 branek a 90 přihrávek. V 34 zápasech play off zaznamenal osm gólů a deset asistencí.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -