- Reklama -

Konec líbánek. Co se v Kanadě změnilo?

- Reklama -

Connor McDavid odehrál ve středu na domácím ledě proti Philadelphii jedno z nejlepších utkání ve své dosavadní kariéře. Výhra Oilers 6:3 a jeho pět bodů udělaly z daného večera výjimečnou událost. Vše ale mělo jednu zasádní vadu na kráse – chyběli fanoušci.
Ne, že by byla aréna Rogers Place prázdná, pro Kanadu se ale jednalo o nevídaný jev – nebylo vyprodáno. A to i navzdory tomu, že za sebou měli Olejáři jen jednu prohru a řadu vítězných zápasů.
Ve středu skončila série 550 vyprodaných utkání, která dokázali Olejáři vyprodat.




A aby toho nebylo málo, zažívala Kanada neobvyklé pohledy i jinde.
Noc předtím zaznameli Jets návštěvu v počtu 14 764 diváků, tedy téměř 600 pod kapacitu haly. Jednalo se o jejich první střetnutí od jejich návratu do Winnipegu v roce 2011, kdy se jim nepodařilo zaplnit Bell MTS Place do posledního místa.
Někteří fandové nazývají tento jev „koncem líbánek“, tedy obdobím, kdy tým ztratil pro své město a okolí kouzlo. Čím ale vysvětlit další „slabé“ návštěvy?


Téže noci mělo Calgary více než 1500 neobsazených míst v klání proti Philadelphii, Montreal nevyprodal duel s Tampou Bay (1000 míst) a Canucks selhali ve snaze vyprodat halu, když uvítali Detroit (700 míst).

- Reklama -

U zmíněných klubů se přitom jedná o nevídanou situaci. V letech po výlukové sezóně 2004/2005 v Kanadě platilo, že každá jednotlivá sedačka měla svého držitele lístku.

A to jsme nezmínili rozklad fanouškovské základny v Ottawě, která má v této sezóně průměrnou návštěvu 11 715 diváků. Hrozivé číslo!

Je problém ve vysoké ceně lístků? Mnoho příznivců NHL by vám v zámoří poskytlo jasnou odpověď. Tak například Jets zdražili vstupenky oproti minulému ročníku o 6,5 procenta. V podobné míře ale rostou i platy Kanaďanů a zmíněnou skutečnost proto nelze jednoznačně vidět jako důvod problému.

Vrátíme-li se k úternímu večeru, nalezneme jednu světlou výjimku – Maple Leafs. Toho dne byli jediným mužstvem, které dokázalo v Kanadě vyprodat domácí zápas. A to je poněkud smutné konstatování.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -