- Reklama -

Normální NHL bude od sezony 2021-2022?

- Reklama -
Fanda NHL

Šéf zámořské NHL Gary Bettman se nechal slyšet, že nejprestižnější hokejovou ligu světa čeká zvláštní sezona. Taková, která pomůže lize narovnat kalendář, aby se od ročníku 2021-2022 vrátila v plné síle taková, jak ji známe.

V tuto chvíli platí, že nová sezona by měla oficiálně začít od prvního ledna 2021.

„Je to stále rozpracované, hodně to ovlivňují závěry z jednání s medicínskými experty a dalšími důležitými lidmi,“ poodhalil zákulisí příprav nového ročníku vrchní komisionář.

„Covid je bohužel nyní opět na vzestupu a jeho druhá vlna může být ještě nebezpečnější než ta první. Sledujeme vývoj a snažíme se zajistit, abychom se pohybovali dopředu a přitom dělali všechny důležité věci k ochraně zdraví,“ uvedl Bettman.

- Reklama -

Podle šéfa ligy je pravděpodobné, že hráčská asociace NHLPA schválí kratší podobu předsezónních kempů, přípravná utkání by třeba mohla být jen dvě.

Bettman je také přesvědčen o tom, že plné arény opět uvidíme nejpozději od ročníku 2021-2022. Tedy v době, kdy NHL rozšíří 32. tým – Seattle Krakens.

„Je to ta nejdůležitější věc. V tuto chvíli se budeme maximálně snažit zvládnout sezonu 2020-2021, abychom se dostali do ideální pozice pro kompletní návrat hokeje v ročníku 2021-2022. Jsme plni naděje na základě našich informací, že od této sezony už bude vše jako dřív,“ optimisticky prohlásil Gary Bettman.

Palčivými otázkami, které nyní vedení ligy řeší s NHLPA jsou zkrácení základní části v nadcházející sezoně a dlouhodobé ekonomické dopady pandemie. Náročné bude i řešení způsobu, jak skloubit nařízení proti šíření covidu a cestování mezi USA a Kanadou.

„Pokud máte normální rozpis zápasů, není kvůli cestování možné dát kohokoliv do čtrnácti denní karantény. Proto musíme přehodnotit celý rozpis a nejspíše vytvořit skupinu, kdy spolu budou hrát pouze kanadské týmy,“ nadhodil jedno z možných řešení Bettman.

Přivítali byste takové řešení?

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -