- Reklama -

Nostalgický Roenick se těší na venkovní utkání legend

- Reklama -

Býval všestranným hokejovým útočníkem, který na ledě zastal téměř cokoli. Střílel góly, nahrával, nebál se soupeře trefit tělem, párkrát také shodil rukavice. A skoro nikdy nezavřel pusu, protivníky uměl parádně vytočit. Nyní už Jeremy Roenick hraje hokej jen výjimečně. Pozvánku na zápas legend Chicaga a Minnesoty v rámci série venkovních utkání Stadium Series ale neodmítl. Naopak. Přijal ji s neskrývaným nadšením.
V dresu Chicaga jsme jej mohli naposledy vidět v květnu roku 1996. Za pár týdnů, přesně 20. února, však nebude chybět u toho, když slavní hráči minulosti změří síly pod širým nebem na TCF Bank Stadium. Exhibice bude ochutnávkou před ostrým zápasem Blackhawks a Wild, který je na programu o den později.
„Už dávno nehraju, takže to bude zajímavé,“ směje se při pomyšlení na hokejový zápas. „Ale v žádném případě se nehodlám ztrapnit. V minulosti jsme s nimi (Minnesotou) svedli hodně válek,“ vzkazuje, že bude na souboj s bývalými rivaly připraven.
Vyjet na led po boku dlouholetých parťáků, jako byli Chris Chelios nebo Denis Savard, a postavit se proti odvěkým protivníkům v čele s Mikem Modanem a Dinem Ciccarellim, to bude pro Roenicka velmi emotivní. Vzpomínkám se asi nepůjde ubránit.
Během svého působení v organizaci Blackhawks (1989-96) se s tehdejšími North Stars potkal v play-off celkem dvakrát a vždy se jednalo o nesmírně vyrovnanou sérii. Na jaře roku 1990 se v prvním kole po sedmizápasové bitvě radovalo Chicago, Minnesota se však dokonale pomstila ve stejné fázi vyřazovacích bojů o rok později, kdy nakonec dokráčela až do finále proti Pittsburghu.
„Pamatuji si, že jsme získali President’s Trophy a oni nás pak vyřadili v prvním kole. Když jsem odcházel z ledu, trefil mě tehdy jeden jejich malý fanoušek hotdogem do obličeje,” trpce se usmívá populární J.R.
Roenick se obzvlášť těší na to, že opět nastoupí proti svému velkému soupeři Mikeu Modanovi. Právě s nejproduktivnějším Američanem historie se během své aktivní kariéry neustále srovnával. Vždy se chtěl vyrovnat hráči, který byl považován za největší talent amerického hokeje své generace, vždy ho chtěl porazit. Dalším osudovým soupeřem byl pro Roenicka Dino Ciccarelli. Roenick se těší, že snad poprvé v životě půjde proti Ciccarellimu na led a nebude se ho muset bát.
„Přestože byl malý postavou, šel z něj strach. Byl jako vzteklý pes, co chtěl všechny zabít. Byl to takový malý Mark Messier. Dokázal vám ublížit jak fyzicky, tak i svými góly,“ chválí Ciccarelliho Roenick.
Od nadcházejícího souboje nicméně očekává přátelskou atmosféru a skvělou zábavu. Zcela jistě si však aktéři neodpustí štiplavé poznámky, které jejich souboje provázely v minulosti. Nebyl by to Jeremy Roenick, aby borce na druhé straně slovně nepopíchl.
„V dnešním hokeji už se moc nevidí to, co za našich časů, kdy se na vás někteří chlapi dívali, jakoby vás chtěli skutečně zabít a vy jste se museli strachovat před každým zápasem. Bude to úžasné, ten zápas nám oživí spoustu vzpomínek,“ vyhlíží Roenick setkání pod širým nebem.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -