- Reklama -

Nováček Johnston bydlí u Pavelskiho a sází postupové góly

- Reklama -

Na začátku sezóny si útočník Wyatt Johnston přál jediné – udržet se v prvním týmu Stars. „Upřímně, vůbec jsem netušil, co od této sezóny očekávat. Jen jsem se snažil pomáhat svému týmu k výhrám,“ ohlíží se za svým nováčkovským ročníkem v NHL.

Přehnaná očekávání neměl ani kouč DeBoer. „Chtěli jsme mu dát šanci v přípravném kempu a připravit mu takové podmínky, aby mohl uspět. Ale nic zvláštního jsem od něj nečekal. A podívejte na něj dnes,“ říká o hráči, kterého Stars draftovali v prvním kole draftu 2021 ze 23. pozice.

Čerstvě dvacetiletý hokejista, který odehrál prakticky celou sezónu ještě jako teenager, nasázel 24 branek a celkem zaznamenal 41 bod. „Jsem v lize patnáct let a za celou tu dobu jsem neměl takhle mladého hráče, který by přišel a okamžitě tak významně přispíval týmu,“ říká kouč Hvězd, který má také jasno v tom, že jeho svěřenec rozhodně neměl chybět mezi finalisty Calder Trophy pro nejlepšího nováčka.

- Reklama -

Mladý forvard se tím ale netrápí. V hlavě má jiný cíl. „Radši vyhrávám zápasy. Ty ostatní věci jsou fajn, ale pro mne nejsou tak důležité. Štastnější budu, když vyhrajeme Stanley Cup, než když získám nějaké individuální trofeje,“ říká přesvědčivě.

A také v play-off dělá rodák z Toronta pro úspěch maximum. Byl to právě Johnston, kdo vstřelil postupový gól v šestém zápase prvního kola proti Minnesotě. A byl to znovu on, kdo vítěznou trefou v zápase číslo sedm poslal Hvězdy přes Seattle do finále konference.

Mladíka si vzal letos pod křídla ostřílený veterán Joe Pavelski, u něhož nováček v týmu bydlí. A jak je vidět podle výkonů na ledě, oběma tohle partnerství prospívá. Stejně jako Johnston (4+2 ve 13 zápasech) zažívá i Pavelski (8+2 v 8 zápasech) vynikající play-off. „Nevím, co si doma dávají k jídlu, ale evidentně to funguje,“ směje se spoluhráč Tyler Seguin.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -