- Reklama -

Nové pravidlo pomohlo Babcockovi usvědčit Plekance z faulu na brankáře a trefa Jeffa Petryho tak nemohla být uznána

- Reklama -

Mike Babcock zahájil svou trenérskou éru v Torontu porážkou. Kanadské derby mezi Javorovými listy a Montrealem Canadiens rozhodl tradičně vynikající výkon brankáře Careyho Price a branky Maxe Paciorettyho a Alexe Galchenyuka. První se trefil dvakrát, druhý jednou, Price měl 36 zákroků.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Domácí přitom hráli dobrý hokej. Tvrdý, s velkým držením kotouče. Toronto přestřílelo Montreal 37:30, ani to ale nebylo dost, aby na úvod sezóny potěšilo svého nového kouče.
„V NHL neexistují žádná morální vítězství,“ odmítnul Babcock něco jako dobrý pocit po utkání, které nakonec skončilo nezdarem. „Prostě buď vyhrajete, nebo prohrajete…“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Mike Babcock mohl mít malou radost aspoň z toho, že vyhrál první „trenérovu výzvu“, tzv. „coach’s challenge“, při které mají trenéři od této sezóny nově právo nechat přezkoumat okamžiky u sporných branek. Musí ale jít o domnělý ofsajd nebo bránění ve hře brankáři.
Přesně tato situace nastala. Gól obránce Jeffa Petryho v polovině sedmé minuty byl sice zřejmý, ale nakonec nemohl být uznán, protože mu předcházelo Plekancovo bránění ve hře brankáři Bernierovi. Opakovaný záběr potvrdil, že český útočník měl svou holí kontakt s hlavou gólmana Toronta krátce předtím, než prošel kotouč do sítě.
„Ani jsem o to nežádal…“ přiznal se Babcock. „Náš asistent Andrew Brewer křičel na asistenta Jima Hillera a ten najednou povídá, že do toho jdeme.“

Montreal v té době vedl už 1:0. V úvodu prostřední herní části Toronto srovnalo, rozhodnutí padlo ve třetím dějství. Na začátku 13. minuty dorazil do sítě Markovovu střelu Galchenyuk. Půl minuty před koncem pak pečetil stav na 3:1 trefou do prázdné banky Pacioretty.
„Pracovali tvrdě, rozhodně nám to ztížili,“ ocenil hru domácích útočník Montrealu Brendan Gallagher. „Hlavně ze začátku zápasu jsme měli problémy přizpůsobit se změnám v jejich herním systému…“
„Měli jsme hodně brankových příležitostí,“ konstatoval Babcock. „Ve třetí třetině jsme měli slabší místa, ale jinak jsme strukturálně udělali hodně dobrých věcí. Vyhráli jsme hodně soubojů. Byl bych radši, kdybychom lépe zakončovali. Musíme vyhrávat, o nic jiného tu nejde.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -