- Reklama -

Novinky z Draftu 2018: Oilers by měnili, Canadiens tápou

- Reklama -

Fanda NHLV těchto dvou dnech se uskuteční letošní draft v Dallasu. Zástupci všech týmů budou činit rozhodnutí, která mohou změnit osud jejich organizací na dlouhé roky dopředu. Dnes je na programu 1. kolo volby, 2. až 7. volba se uskuteční zítra.
Každoroční dražbu talentů vždy provází mohutný cvrkot, týmy na poslední chvíli činí výměny. Dnes se nechal slyšet generální manažer Edmontonu Oilers (budou volit z 10. místa) Peter Chiarelli, že by se nebránili případné výměně své první volby. Cena je jasná – zkušený obránce. „Klidně vyměníme naši volbu, když ten správný hráč bude k dispozici. Hledáme zkušeného obránce, s několika týmy právě jednáme,“ sdělil GM Edmontonu serveru nhl.com.

Chiarelli dále dodal, že je mu jedno, zda zmíněný obránce hraje s hokejkou nalevo nebo napravo, hlavním cílem je sehnat dobrého zadáka, co bude řídit přesilové hry. Podle posledních zpráv s Oilers vyjednávají Predators, kteří nabízí Ryana Ellise.
Canadiens stále rozmýšlí
Další kanadská hokejová bašta, Montreal Canadiens, bude volit už ze třetího místa. Na řadu přijde hned po Buffalu a Carolině. Dosud se stále očekává, že pořadí nováčků bude 1. Rasmus Dahlin, 2. Andrej Svěčnikov. O třetím místě se ale stále spekuluje a více informací nedodal ani GM Montrealu Marc Bergevin.
Předpokládá se, že Montreal bude chtít doplnit útok. Nejlépe hodnocenými útočníky (po Svěčnikovi) jsou Brady Tkachuk z bostonské univerzity, Filip Zadina z Halifaxu nebo Jesperi Kotkaniemi z Assat Pori. „Diskutovali jsme o tom, ale konkrétní rozhodnutí ještě nepadlo. Většinou se rozhodne na poslední chvíli,“ uvedl k draftu Bergevin.
Překvapí Bergevin svým výběrem?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -