- Reklama -

Nový formát All Star Game bude osvěžením, myslí si Gretzky o hře tři na tři

- Reklama -

Wayne Gretzky patřil vždycky mezi velké obdivovatele tradiční All Star Game. Nevadil mu ani její obvyklý formát. To už ale neplatí. Víc hokejových zasvěcenců si myslí, že Zápas hvězd nepřináší to co obvykle a bylo by dobré ho osvěžit.
Jak už jsme vás informovali, NHL přišla nedávno s návrhem uspořádat turnaj divizních týmů, který by se hrál tři na tři. Gretzky tento návrh vítá.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Vždycky jsem byl z All Star Game nadšený,“ řekl v rozhovoru pro rozhlasovou stanici v Buffalu. „Když jsme kluk, sledovali jsme každou All Star Game. Dívali jsme se na Bobbyho Orra, Gilberta Perreaulta, Bobbhyo Hulla a Gordieho Howea a chtěli jsme tam být s nimi….“
„Posledních patnáct, dvacet let se ale ta vášeň pro All Star Game vytratila. A já si myslím, že tohle je něco, co může znovu oživit energii a úroveň zábavy pro tento sport,“ dodal hráč, kterému se během kariéry přezdívalo The Great One a jehož názory média stále s oblibou citují.
Gretzky dokonce zavtipkoval, že by si takový hokej rád znovu naplno užil. „Myslím, že to všechno je čistě pozitivní a hráči se na to budou upřímně těšit. I já osobně jsem nadšený. Rád bych tam byl znovu s Markem Messierem nebo Paulem Coffeym. Možná bychom si mohli zahrát!
Nejproduktivnější hráč všech dob, jehož rekordy budou v mnoha směrech sotva kdy překonány, ztratil pro buffalské rádio také několik slov na adresu talentovaného forvarda Sabres Jacka Eichela.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Sledoval jsem ho opravdu pozorně,“ řekl Gretzky. „NHL prošla řada skvělých hráčů, a když končí, často si říkáme, kdo po nich převezme žezlo? On se vždycky někdo najde a nedovolí nám vydechnout. Nyní, s Eichelem a McDavidem, jsme asi nejblíže situaci s Larrym Birdem a Magicem Johnsonem,“ sáhl pro příměr do basketbalové NBA.
„Mám pro Eichela to největší uznání. Vstoupil do situace, kde hodně lidí vidělo McDavida. Je na něj velký tlak. Měl ale dost sebevědomí, aby vystoupil a byl sám sebou. Jsem opravdu hrdý na to, jak hraje a jak ohromující je. Myslím, že je skvělým hráčem nejen pro Buffalo, ale pro celu National Hockey League a to je úžasné!“ dodal Wayne Gretzky.
Foto: Kris Krüg

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -