- Reklama -

Novým asistentem trenéra Tampy Bay se stal Todd Richards

- Reklama -

V klubu Tampy Bay dochází pro příští sezónu ke změně na pozici asistenta trenéra. Nově bude po boku hlavního kouče Jona Coopera působit Todd Richards, který byl bez angažmá v NHL od 21. října 2015, kdy přišel o pozici hlavního kouče Columbusu. V realizačního týmu Lightning nahradí Stevea Thomase, jemuž nebyla obnovena smlouva.
„Myslím si, že nám může pomoct v každém směru. Neangažovali jsme ho jen jako specialistu na přesilovky, protože má zkušenosti v mnoha aspektech hry. Ale určitě nám pomůže zlepšit přesilovky,“ řekl na jeho adresu generální manažer Blesků Steve Yzerman.
V základní části letošní sezóny nasbírali Bolts 97 bodů a v tabulce Atlantické divize obsadili druhé místo s šestibodovou ztrátou za Floridou Panthers. V play off došli až do finále Východní konference, ve kterém podlehli Pittsburghu 4:3 na zápasy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Tampa hraje rychlý a agresivní hokej,“ uvedl devětadvacetiletý Richards v rozhovoru pro list Tampa Bay Times. „Přesně takový styl hokeje mám rád,“ dodal.
Richards působil v Columbusu od sezóny 2011-12. Jeho bilance v ohijském klubu se uzavřela na 127 výhrách z 259 pokusů. Ve druhém kompletním roce pod Richarsovým vedením se Blue Jackets podruhé v klubové historii podívali do play off (2014), v prvním kole podlehli Pittsburghu 2:4 na zápasy.
Rodák z Crystal koučoval v NHL také Minnesotu: 2009-11, 424 zápasů, 204-183-37. Pod Richardsem vyhráli Wild v prvním ročníku 2009-10 38 zápasů, získali 84 bodů a skončili čtvrtí Severozápadní divizi a třináctí v konferenci. O rok později se mírně polepšili na 39 vítězství, 86 bodů, třetí příčku v divizi a dvanáctou v Západní konferenci. V obou případech je od postupu dělilo jedenáct bodů.
V roce 2004 slavil s Milwaukee Admirals (jako asistent) vítězství v play off American Hockey League. Richards byl asistentem trenéra USA na olympiádě v Soči (2014). Loni dovedl vedl Američany k zisku bronzových medailí na mistrovství světa v Praze a Ostravě.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -