- Reklama -

Nutili mi kokain. Bývalý mládežnický hráč šokoval svou zpovědí

- Reklama -

Fanda NHLEric Guest je bývalým hráčem Kitchener Rangers z OHL. Před pár dny publikoval na Instagramu zpověď o časech v Kitcheneru a rázem měla o jeho příběh zájem i policie.
Dvacetiletého současného hráče týmu London Nationals měl před čtyřmi lety spoluhráč v rámci iniciačního rituálu do nového týmu nutit na party, aby zkusil kokain. Guest podle svého vyjádření měl strach a neměl možnost nikomu z organizace o tomto hrůzném zážitku říci.

SLEDUJEME: NHL a její cesta zpět


Stávající vedení týmu ihned kontaktovalo policii, aby celou událost prošetřila. Do případu se vložilo i vedení OHL.
„Tato obvinění jsou velmi vážná a ukazují na hrubé porušení pravidel naší soutěže. Erica jsme kontaktovali, abychom od něj získali důležité detaily a mohli začít s vyšetřováním. Hned poté, co jsme s Ericem mluvili, máme lepší představu o tom, co dělat dál,“ stálo ve vyjádření OHL.
Někdejšími kouči Kitcheneru byli Matthew Barnaby a Jay McKee, oba bývalí hráči NHL. Osudná událost se měla stát zhruba měsíc po začátku tréninkového kempu. „Samozřejmě, že mě kluci nutili pít alkohol. S tím jsem zas až takový problém neměl,“ začal Guest svoji zpověď.
Jenže jen u alkoholu nezůstalo, požadavky se stupňovaly. V jednu chvíli několik starších hráčů Rangers zavolali na ostatní, ať na záchod přivedou „toho nováčka“.
„Zamkli dveře, byl jsem tam ještě s jedním novým spoluhráčem. Řekl nám: ‚Nedostanete se odsud, dokud si nedáte lajnu.’Když jste nejmladší v této lize, nasloucháte tomu, co vám starší říkají. Nemáte hlas, nemůžete vzdorovat. Oni mají tu moc a oni vám velí,“ popsal Guest.
Zastání se při podobných případech podle Guesta postiženým hráčům nedostane ani od vedení týmu: „Nemůžete jít za svými trenéry nebo generálními manažery. O tom, co se děje v kabině nemají absolutně žádné tušení. Ale podobné věci se zkrátka dějí.“
Tehdejší asistent trenéra Jay McKee potvrzuje Guestova slova: „Nikdo z nás o tom netušil. Co mě mrzí je to, že jsme se snažili nastavit prostředí, kde není problém za námi přijít a popovídat si o čemkoliv, co vás tíží. Mysleli jsme si, že je to dobré. Slyšet takový příběh je pro nás skutečně těžké, obzvlášť, když Eric řekl, že nešlo s trenéry mluvit,“ sypal si McKee popel na hlavu.
Guest v Kitcheneru strávil tři sezony, loni se vrátil domů do Londonu. Tehdy nebyly známé podrobnosti jeho konce v OHL, až později začal otevřeně mluvit o svých psychických problémech a závislostech na návykových látkách. Loni v B-týmu London Nationals nasbíral ve 42 utkáních 47 bodů.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -