- Reklama -

Nylander dotrucoval. Podepsal šestiletou dohodu s Torontem

- Reklama -

Fanshop týmuZa pět minut dvanáct podepsal smlouvu s Toronto Maple Leafs švédský talent William Nylander. Posledním dnem, kdy mohl svým podpisem stvrdit dohodu s některým z klubů NHL, byl 1. prosinec. Poté by už nesměl nastoupit do letošního ročníku.
Dlouho se spekulovalo, jak GM Toronta Kyle Dubas se svým realizačním týmem vyřeší tuto nezáviděníhodnou situaci. Spekulovalo se o výměně práv, která ale nejspíš byla spíše fabulací novinářů než řešením, ke kterému se v kancelářích Maple Leafs upínali. Nakonec si mohli v Kanadě oddechnout, William Nylander svolil, že dalších šest let bude oblékat dres s javorovým listem. Ročně si průměrně přijde na 6,9 milionů dolarů.


„Celou tu dobu jsem s Williamem komunikoval. Byla by to škoda, kdyby letos v NHL nenastoupil. Je to elitní mladý hráč. Jsme nadšení, že se k nám zpátky připojí,“ řekl k dohodě Dubas.
„Nakonec jsme dokázali najít cestu, jak vyhovět Williamovým požadavkům. Naše současná situace ohledně platového stropu nám dovolila nalézt kompromis, který bude vyhovovat Williamovi, tak i nám z dlouhodobého hlediska tak, abychom zůstali konzistentně úspěšným týmem,“ vysvětlil generální manažer Toronta.



Švédský mladík se zatím připravoval doma v Evropě s týmem AIK Stockholm. Podle kouče Mika Babcocka bude připraven naskočit zpět do zápasů velmi brzy. Byť Nylander zmeškal celou přípravu a dalších 27 utkání letošního ročníku. „Chce být tady s námi a my ho tady také chceme. Bude to trvat tak 4-5 dní, než se vrátí do sestavy. Ale budu ho chtít nasadit při první příležitosti,“ odtajnil své plány trenér, který dovedl Red Wings ke Stanley Cupu v roce 2008.
Sám Nylander o svém rozhodnutí informoval fanoušky na twitteru, která obsahovala dvě slova: „Jedu domů“.

- Reklama -


Problémy s omezeně volnými hráči ale mohou Toronto velmi brzy znovu dostihnout. Kontrakty po této sezoně totiž skončí stále se lepšícímu se Mitchi Marnerovi a hvězdě Austonovi Matthewsovi. Dubasovi tedy podpisem švédského útočníka problémy neubyly.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -