- Reklama -

O Kovalčuka je v NHL zájem. Vyjde ďábelský Lamoriellův plán?

- Reklama -

Fanda NHL
Návrat Ilji Kovalčuka do zámoří se stal opět vděčným tématem pro spekulace. Ty navíc přiživuje jeho agent J.B. Barry, který prozradil, že jsou v jednáními s několika kluby NHL. Informaci přinesl expert stanice TSN Darren Dreger na svém twitterovém účtu.
Hvězdný Rus se stal 15. dubna po svých 35. narozeninách neomezeně volným hráčem a 1. července může podepsat smlouvu s jakýmkoliv týmem slavné soutěže.

Podle dřívějšího zjištění redaktora ruského deníku Sport-Express Igora Eronka se má Kovalčuk upsat na několik let New Yorku Rangers. Bývalý útočník Atlanty a New Jersey by si měl údajně vydělat přibližně šest miliónů dolarů za sezónu (psali jsme ZDE).

Před měsícem zájem Jezdců o Kovalčuka potvrdil i generálním manažer Jeff Gorton. Eronkova zpráva o Kovalčukově plácnutí si s Rangers se však nyní jeví jako unáhlená.

V kuloárech se totiž začíná šuškat o záměru Loua Lamoriella, jenž se stal minulý týden ředitelem pro hokejové operace v organizaci Islanders. Podle známého kanadského insidera Elliotta Friedmana se Ostrované smiřují se ztrátou Johna Tavarese a osnují plán, jehož součástí se má stát právě Kovalčuk.

Ruský bouřlivák pod Lamoriellem v celku Isles? Tohle by byla událost! Tak či tak lze očekávat v NHL zajímavé léto.
Kovalčuk podepsal v roce 2010 s Devils lukrativní patnáctiletou smlouvu s platem sto milionů dolarů, ale už po třech letech doslova šokoval hokejový svět, když se rozhodl své angažmá v New Jersey ukončit a vrátit se do Ruska, kde se obratem dohodl s Petrohradem.
V bohatém ruském mančaftu získal Kovalčuk dvakrát Gagarinův pohár a patřil k nejproduktivnějším hráčům KHL. Zkušený forvard se nedávno radoval ze zlata na olympijských hrách a ke vstupu do Triple Gold Clubu mu chybí už jen zisk Stanleyova poháru.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -