- Reklama -

O novém angažmá už má jasno i veterán Mark Streit

- Reklama -

Mark Streit se dočkal. Švýcarský hokejista se vrací do Montrealu, kde před dvanácti lety začínal svou kariéru v National Hockey League. Devětatřicetiletý obránce v úterý podepsal s Canadiens roční kontrakt, který mu garantuje příjem 700 tisíc dolarů.
„Mark je zkušený hráč, který zkvalitní naši obranu,“ nepochybuje generální manažer Montrealu Marc Bergevin. Habs draftovali Marka Streita v roce 2004 v devátém kole jako celkově 262. hráče.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Smlouva je pro mě dobrá a doufám, že budu pro Canadiens dobrou investicí. Vložili do mě důvěru a já ji chci vrátit,“ sdělil rodák z Englisbergu.
„Nejdůležitější pro mě bylo, že mohu hrát v Montrealu, kde jsem svou zámořskou kariéru začínal a prožil tam tři úžasné roky. Peníze nebyly to nejdůležitější. Chtěl jsem se vrátit do Montrealu a být zase hráčem Canadiens.“
Streit působil v Montrealu v letech 2005 až 2008. V základní části oblékl dres nejslavnějšího kanadského klubu ve 205 utkáních, na konto si připsal 109 bodů za 25 branek a 84 přihrávek. Barvy Habs hájil i ve dvanácti zápasech play off, ve kterých vstřelil jeden gól a na tři další přihrál.
„Když jsem začal hrát v NHL, bylo mi sedmadvacet. Stále cítím to stejné zaujetí pro hokej. Chtěl bych hrát, co nejdéle to půjde. Pořád jsem celkem dobrý hráč do přesilovky. V nich jsem vynikal před dvanácti lety a mohu i teď,“ věří ostřílený matador.
Streit působil také v New Yorku Islanders, ve Philadelphii a Pittsburghu, se kterým letos vyhrál Stanley Cup.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -