- Reklama -

O soupeře míň, paráda. Fleury vítá Kessela s otevřenou náručí

- Reklama -

Když přejde talentovaný hokejista z tábora protivníka do toho vašeho, je to vždycky příznivá zpráva. Pittsburghský brankář Marc-Andre Fleury už má mezi spoluhráči taková ofenzivní esa jako Sidney Crosby a Jevgenij Malkin, ale to vůbec neznamená, že se neraduje ze zakopání pomyslné válečné sekery s Philem Kesselem.
„O jednoho člověka méně, se kterým bych měl starosti jako se soupeřem,“ přikývne strážce svatyně Tučňáků. „Phil je velmi talentovaný a rychlý hokejista. Bude dobře, že ho budeme mít v týmu, že ho budu moci sledovat, jak teď hraje na naší straně. Jen tréninky teď budou asi trochu náročnější s tou spoustou dobrých útočníků, které máme.“
Kessela získali Penguins na začátku prázdnin z Toronta během trejdu, při němž vyměnilo dres šest hokejistů. Sedmadvacetiletý forvard byl v každé ze šesti sezón strávených u Maple Leafs nejproduktivnějším hráčem týmu, ze 446 startů vytěžil 181 branek a 213 asistencí.
„Je ohromující, kolik dává gólů. I když v posledních letech nenastupoval ve zrovna nejlepším mužstvu, dokázal posbírat hodně branek a bodů,“ uznává Kesselovy kvality Fleury.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


V rozhovoru pro klubové stránky okomentovala jednička draftu i další kroky velice aktivního generálního manažera Jima Rutherforda. Kromě aktérů výměny s Javorovými listy doplnili kádr ještě útočníci Nick Bonino, Eric Fehr a Matt Cullen, naopak na seznamu ztrát jsou obránce Paul Martin a forvardi Brandon Sutter, Steve Downie a Blake Comeau.
„Změn bylo hodně, to je pravda. Někdy je smutné vidět tolik kamarádů opouštět tým, ale to k hokeji patří,“ uznává Marc-Andre Fleury. „Ukázalo se, že Jim a celá organizace jsou připraveni na změny, aby vylepšili tým a dali nám šanci vítězit.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -