- Reklama -

O výhře Letců nad Floridou rozhodl v nájezdech Voráček, Panthers přišli o Luonga

- Reklama -

Jakub Voráček vs. Jaromír Jágr. Takový souboj českých hvězd nabídl duel Philadelphie Flyers proti Floridě Panthers. Šťastnější byl na konci útočník Flyers, jenž v nájezdech rozhodl o bodu navíc pro svůj tým.
Skóre zápasu otevřel v 32. minutě floridský obránce Aaron Ekblad. Vyrovnání zařídil v 51. minutě Valtteri Filpulla, kterého Philly přivedla před uzávěrkou přestupů výměnou za obránce Marka Streita. Finská posila stála na konci akce, kterou rozjeli Voráček s Braydenem Schennem.
„Podle mě jsem začal dobře. Druhá část byla trochu těžší, ve třetí jsme si vytvořili několik šancí,“ prohlásil Filpulla.
„Ta přihrávka byla opravdu dobrá. Jen jsem se chtěl dostat před branku a nastavit hokejku. Jsem rád, že to prošlo za brankářova záda. Schennovi se přihrávka velmi povedla,“ popsal gólovou situaci rodák z města Vantaa, na jehož území se rozkládá helsinské letiště.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Není lehké naskočit do takového týmu a nakopnout lajnu. V první polovině utkání nestrávil na ledě moc času, pak se dostal do hry o něco více. Bavili jsme se o tom, musíte zůstat trpěliví a energie přijde. Posledních deset minut jsme na ledě pokaždé něco vytvořili. Máme na čem stavět, což je dobrý pocit,“ popsal Voráček spolupráci s novým parťákem.
Na ledě Philadelphie se poprvé v dresu Panthers představil rakouský forvard Thomas Vanek, jenž si připsal jeden minusový bod do statistiky +/-. Jágr si zase v polovině utkání po vhození buly vypracoval slibnou příležitost, ale střelou z kruhu Stevea Masona nepřekonal.
Po první dvacetiminutovce musel ze zápasu kvůli zranění v dolní části těla odstoupit floridský gólman Roberto Luongo, kterého nahradil James Reimer.
„Tvrdě jsme bojovali o bod. Je trochu škoda, že takový mač musely rozhodnout nájezdy. Hodně jsme se snažili a vytěžili jsme cenný bod,“ myslí si Reimer.
„Podle mě to bylo skvělé utkání. Několikrát jsme přišli o puk, stejně jako Flyers. Dva týmy bojující o play-off. Nadšení fanoušci. Začíná přituhovat, ale bylo skvělé být součástí takového zápasu,“ uzavírá trenér Floridy Tom Rowe.
Vítězný nájezd Jakuba Voráčka

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -