- Reklama -

Obměněný Pittsbugh vyhlíží návrat vítězných časů

- Reklama -

Fanshop týmuPittsburgh Penguins prožili náročné léto. Zbavili se dvou důležitých součástek posledních dvou vítězných mužstev – Phila Kessela a Olliho Määttäho. Za ně přišli Alex Galčenjuk a Dominik Kahun. Podle generálního manažera Penguins Jima Rutheforda byly tyto změny nutné a připomínají mu změny, které mužstvo učinilo v roce 2016, po kterých následovaly dvě vítězství ve Stanley Cupu za sebou.
„Naše letošní soupiska mi připomíná tu z roku 2016, kouč má podle mě více možností, jak míchat se sestavou. Naše čtvrtá formace klidně může hrát jako třetí, díky tomu může kouč Mike Sullivan točit řady aniž by se bál, kdo proti nim nastoupí,“ pochválil šíři soupisky svého týmu Rutheford.
V posledním play-off narazili Tučňáci v prvním kole na New York Islanders a překvapivě se pakovali už po čtyřech zápasech. Tento rychlý konec byl katalyzátorem současných změn. „Udělali jsme změny, které jsme prostě museli, abychom přinesli novou energii do našeho mužstva. Jak se přibližuje kemp, vidím na našich hráčích a trenérech, že se čím dál více těší na spolupráci, což bylo přesně naším cílem,“ zhodnotil léto GM Penguins.
Jedna z hvězd Pittsburghu Jevgenij Malkin prožil na jeho poměry velmi podprůměrný ročník. Získal „pouze“ 72 bodů a v hodnocení účasti na ledě se dočkal hrozivých 25 záporných bodů. Rutheford však v něj má stále důvěru.
„Mluvil jsem a potkal se s ním během léta. Vypadá skvěle, je nabuzený na start ročníku. Znovu bude ten Jevgenij Malkin, kterého známe,“ zakončil optimistickou notou GM Pittsburghu.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -