- Reklama -

Odehraje NHL zkrácený ročník?

- Reklama -

NHL má v plánu odehrát budoucí ročník s plnou porcí 82 zápasů. Pokud ale neodstartuje nejpozději 1. ledna, může být sezóna zkrácená.

I na tuto možnost soutěž pomýšlí. Podle ESPN by v případě zkráceného ročníku nechtěla jít liga pod 48 utkání základní části. Ideálně by jej chtěla uzavřít před startem letních Her.

„Myslím, že je tam určitá flexibilita,“ uvedl zástupce komisionáře Bill Daly. „Je tam toho ještě hodně na vyřešení. Máme modely, ve kterých překročíme i období olympiády. Tyto alternativy jsou stále na stole.“

Pro NHL je podle autorů ESPN důležitější odehrát s plným počtem klání sezónu 2021/22, jelikož v něm bude debutovat i tým Seattle Kraken. K tomu začne platit v USA nový kontrakt na TV vysílání.

- Reklama -

Formát se 48 zápasy liga využila už ve zkrácené sezóně 2012/13.

Dalším významným cílem NHL zůstává hrát v arénách před diváky a to i v omezeném množství tak, aby se dodržel sociální odstup. Například Světovu sérii MLB 2020 sledovalo asi 25 % kapacity stadiónu.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -