- Reklama -

Odehrál Bergeron poslední zápas kariéry? Přiznal, že nastupoval se zraněním

- Reklama -

Kapitán Bostonu Bruins Patrice Bergeron patří mezi ukázkové hokejové tvrďáky. Mnohokrát dokázal, že pro úspěch svého týmu je ochoten podstoupit velká fyzická muka. Po prohraném sedmém zápase prvního kola s Floridou přiznal, že v play-off nastupoval s vyhřezlou ploténkou.

Patrice Bergeron si podle svých slov zranil záda v posledním utkání základní části. Za to, že svého kapitána do posledního zápasu, který už nic neřešil, bylo vedení klubu kritizováno.

I bez něj si však jeho spoluhráči dokázali v 1. kole play-off vybudovat v prvních čtyřech utkáních náskok 3:1 na zápasy nad Floridou.

Bergeron zasáhl v sérii do tří utkání a vstřelil jednu branku. Připsal si také šest minusových bodů.

- Reklama -

Je to trochu tuhé, nechci to ale využít jako omluvu. Každý v play-off bojuje s nějakým zraněním,” odvětil kapitán nejúspěšnějšího celku základní části v historii.

Způsob, jakým se loučil na ledě postupně s každým ze spoluhráčů, zavdal příčinu spekulacím o konci jeho kariéry.

Sedmatřicetiletý Bergeron v NHL odehrál 19 sezon, vyhrál Stanley Cup v roce 2011 a v základní části nasbíral přes 1 tisíc kanadských bodů. Už před letošní sezonou přemýšlel o konci profesionální kariéry, nakonec mu v rozhodování pomohl i návrat Davida Krejčího z Extraligy. Zda nastoupí na podzim do své dvacáté sezóny v kariéře je zatím nejasné.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -