- Reklama -

Oilers si pojistili služby tvrďáka Zacka Kassiana

- Reklama -

Zack Kassian si vysloužil nový kontrakt, díky němuž si v následujících třech letech v dresu Edmontonu vydělá celkem 5,85 miliónu dolarů. V pondělí to oznámil hokejový analytik kanadské televize TSN Bob McKenzie.
Šestadvacetiletý křídelník, který se mohl stát 1. července chráněným volným hráčem, si s průměrným ročním příjmem 1,95 miliónu dolarů mírně finančně polepší. Po nedávno skončené sezóně mu skončil roční kontrakt na rovných 1,75 mil. USD.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kassian má za sebou druhý bodově nejvydařenější ročník v kariéře NHL (2011-17). Odehrál v něm 79 utkání, ve kterých nasbíral 24 bodů za sedm branek a 17 přihrávek. Rodák z Windsoru byl se 101 minutami nejvíce trestaným hráčem Oilers. Ve 13 zápasech play off se třikrát zapsal mezi střelce.
„Je to velmi energický útočník, který chrání naše technické hráče. Společně se svým parťákem Markem Letestuem odvádí výbornou práci při hře v oslabení. Navíc v letošním play off předvedl, že umí hrát a střílet branky,“ uvedl na jeho adresu edmontonský kouč Todd McLellan.
„Domnívám se, že mohu v každé sezóně dát deset nebo dvanáct branek. Možná i patnáct…,“ věří si Kassian, jenž je ale především houževnatý pravý křídelník, jenž může pravidelně nastupovat ve třetím či čtvrtém útoku.

Na ledě tráví okolo dvanácti minut za zápas. Kanadský forvard má pověst důrazného bojovníka, který rád vyhledává osobní souboje a dokáže se dostat soupeřům pod kůži. Během sezóny absolvuje obvykle šest až deset bitek.
„Pokud se v sezóně alespoň šestkrát neporvu, odcházím v létě domů s pocitem, že jsem ze sebe nevydal všechno,“ říká Kassian. „Chtěl jsem mít deset bitek, ale v poslední sezóně jsem měl zraněnou ruku. Pokud však hraji, jak bych měl, soupeři by na mě měli být naštvaní. To ode mě tým očekává, bitky z hokeje hned tak nezmizí.“
Někdejšího hráče Buffala Sabres a Vancouveru Canucks přišel do Edmontonu 28. února 2015 z Montrealu výměnou za brankáře Bena Scrivense. Od té doby oblékl dres Oilers ve 115 zápasech, ve kterých zaznamenal 10 branek a 22 přihrávek.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -