- Reklama -

Osm různých střelců. Montreal těží ze širokého kádru

- Reklama -

O devět branek, které Canadiens v dosavadních třech utkáních se Senátory vstřelili, se podělilo osm různých mužů. Z devatenácti nastoupivších mužů zůstali bez bodu už jen čtyři. Síla Montrealu netkví v jedné či dvou vysoce produktivních řadách, nýbrž v týmové práci.
„Je dobře, že dokážeme na ledě také něco předvést a necháme naše elitní hráče trochu odpočinout,“ těší Brandona Prusta, jenž v nedělním utkání od 53.  minuty nastupoval po boku Dalea Weiseho a Torreyho Mitchella. Právě tento nově složený útok – především Weise jako zakončovatel – zařídil obě branky Habs včetně vítězné v prodloužení.
„Myslím, že to ukazuje charakter našeho mužstva a jeho pracovní nasazení. Když umíte vyhrávat bitvy a nebojíte se jít tvrdě do brány, soupeře to frustruje,“ dodává Prust.
Tvrdost je další zbraní kdysi „načančaného“ týmu, i když některým fanouškům z hokejové Mekky to nejde zrovna pod vousy.
„Ale takový systém dnes musíte používat, pokud chcete vyhrávat zápasy,“ upozorňuje Prust. „Možná není tak pohledný, ale vede k vítězstvím. Já jsem z něho nadšený a mužstvu vyhovuje.“
Během úvodních tří duelů schytali Habs od hokejistů Ottawy už 158 hitů, Senátoři v téhle statistice vévodí play off. Sami jich rozdali „pouze“ 119.
„Většinu času jsme měli puk pod kontrolou a když jste u puku, musíte počítat s tím, že vás soupeř bude hitovat,“ vysvětloval po nedělním střetnutí Lars Eller. „Když jste u kotouče první, musíte být na hit připraveni.“

Loni se Montreal teprve podruhé od zisku poháru v roce 1993 dostal alespoň do konferenčního finále. Letos postoupil do play off jako druhý nejúspěšnější tým na východě, takže papírově by z toho zase mohlo být třetí kolo. Sérii s Ottawou má rozehranou bez ztráty kytičky, na proměnění mečbolu čtyři pokusy.
„Máme za sebou teprve tři malé krůčky na dlouhé cestě,“ předpovídá Eller. „Ještě je brzy mluvit o tom, že tahle série je uzavřená, ale k účasti v play off jsme stavěli základy po celou sezónu. Už od loňského play off jsme byli hladoví po dalším úspěchu. Hodně si věříme a mně se líbí, že se to projevuje i na výsledcích.“
„Hrajeme dobře, ale umíme hrát ještě lépe,“ pokračuje dánský forvard. „Jsme zkušenější, dostáváme se na vrchol a máme čtyři útoky, které přispívají. Chceme tuhle sérii uzavřít, nechceme dávat Sens další životy. Dobře ale víme, že poslední vítězství je nejtěžší.“
Mezi třetím a čtvrtým utkáním mají kanadští rivalové o den delší pauzu než obvykle, montrealští hokejisté ji využili ke krátkému odpočinku ve středisku Mont-Treblant severně od Ottawy.
„Odpočinek je také zbraní,“ říká Torrey Mitchell. „Vítáme ho, protože ty tři zápasy byly fyzicky hodně vyčerpávající.“
Svěřenci Michela Therriena jdou do akce znovu až ve středu. V úvodním kole už možná naposledy. Pokud neuspějí na ledě rivala, v pátek to mohou zkusit před vlastními fanoušky.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -