- Reklama -

Osm sérií předkola. Která bude tou nejlepší?

- Reklama -

NHL v úterý oznámila návrat do akce s play-off, do něhož se vměstná 24 týmů. Vyřazovací boje zahrnují i osm sérií předkola, jejichž složení známe a v nichž se týmy střetnou na tři vítězná klání.
A očividně se máme, na co těšit.
Pojďme si jednotlivé série krátce představit.

POTVRZENO! NHL bude pokračovat s 24 týmy

Penguins (5. na Východě) vs. Canadiens (12.)

Souboje těchto dvou celků slibují dlouhou a zábavnou sérii. Canadiens jsou daleko od pozice bezchybného týmu, avšak Carey Price a hráči v poli jako Phillip Danault či Shea Weber mohou přinést drama.
Od fanoušků Penguins by měla zaznít zásadní otázka: Dokáže dvojice Tristan Jarry a Matt Murray překonat mezi tyčemi montrealský protějšek?

Hurricanes (6.) vs. Rangers (11.)

Jakákoliv série s Rangers bude ve Spojených státech tahákem. Tahle bitva bude pravděpodobně plnit titulky amerických novin nejvíce. Carolina byla jedním ze dvou týmů, které se proti tomuto formátu play-off postavily. A už jen tato skutečnost dodá utkáním šťávu.
Potvrdí Artěmij Panarin, Mika Zibanejad, Anthony DeAngelo a Igor Šesťjorkin, že mají Rangers přestavbu už za sebou?

Islanders (7.) vs. Panthers (10.)

Na papíře nuda bez šťávy. Možná nejméně sledovaná série vůbec bude postrádat „wow“ faktor i velká jména. Vytasí Panteři Aleksander Barkov a Jonathan Huberdeau své drápy?

- Reklama -

Maple Leafs (8.) vs. Blue Jackets (9.)

Tahle série bude mít všechno! Zatímco Toronto hraje prim v útoku, Columbus soustředí své síly zpravidla do defenzívy.  Za zmínku stojí i střet dvouhlavého gólmanského monstra Joonas Korpisalo Elvis Merzlikins s Frederikem Andersenem.
V neposlední řadě uvidíme i zajímavý souboj koučů. 39letý Sheldon Keefe změří síly s mistrem svého řemesla Johnem Tortorellou.

HOKEJOVÁ BOMBA: ROUŠKY NHL ZA PÁR KAČEK!

Oilers (5. na Západě) vs. Blackhawks (12.)

Dvě slova: Connor McDavid. Pět dalších: Leon Draisaitl a Patrick Kane. Potřebujete vědět více?

Predators (6.) vs. Coyotes (11.)

Dva týmy se špičkovými gólmany, které toho do ofenzívy často moc nepředvedou. Mezi týmy nepanuje ani rivalita a proto se vyplatí sledovat spíše dílčí příběhy. A zejména ten okolo Taylora Halla může tuto sérii pozvednout.

Canucks (7.) vs. Wild (10.)

Studenti Elias Pettersson a Quinn Hughes vstanou proti soupisce, která mnoho mladých talentů neskýtá. Wild mají ale stále hokejisty, které se vyplatí sledovat. Matt Dumba, Kevin Fiala a Mats Zuccarello by nás měli i nadále bavit.

Flames (8.) vs. Jets (9.)

Bitva o Albertu by sice měla větší náboj, žádná jiná série předkola ale nemá k rivalitě takto blízko jako tato.
Jets i Flames disponují mnoha ráznými osobnostmi, díky nimž se nudit nebudeme. Jak by se vám zamlouval souboj Blakea Wheelera s Matthewem Tkachukem?

Anketa NHLnews:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -