- Reklama -

Ostravská operace po 70 letech. V čele hokejové armády stanou Kovalčuk a Malkin

- Reklama -

Sedmdesát let od dobývání Ostravy jednotkami generála Jerjomenka bude čelit moravskoslezská metropole dalšímu mohutnému ataku rudoarmějců.
V dresu Ruska se na mistrovství světa objeví hráči, jež by se neztratili ani na olympijském turnaji. Kouč obhájců titulu Oleg Znarok povolal do národního týmu hvězdy Jevgenije Malkina z Pittsburghu, Vladimira Tarasenka ze St. Louis i Nikolaje Kuljomina z NY Islanders. Z NHL má na soupisce také gólmany Sergeje Bobrovského (Columbus) a Antona Chudobina (Carolina), útočníky Arťoma Anisimova (Columbus) a Valerije Ničuškina (Dallas) a obránce Dmitrije Kulikova (Florida).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Chybět nebude ani Ilja Kovalčuk, zatoulaný Ďábel, který letos dovedl Petrohrad k zisku titulu v KHL.
Ostravská skupina tak má svého jasného favorita.
Pro ruské fanoušky je velkou vzpruhou především přítomnost ofenzivní trojice Malkin-Kovalčuk-Tarasenko.
Osmadvacetiletý Malkin zaznamenal v 69 zápasech základní části NHL 70 bodů za 28 gólů a 42 asistencí, čímž se stal druhým nejproduktivnějším hráčem v dresu Penguins. V pěti duelech play-off proti New York Rangers se už prosadit nedokázal.
Vítěz Stanleyova poháru z roku 2009 přiletí na svůj sedmý světový šampionát, nezastavil ho ani zraněný kotník. Ze seniorských turnajů pod hlavičkou IIHF si domů přivezl už pět medailí – dvě zlaté (2012, 2014), dvě bronzové (2005, 2007) a jednu stříbrnou (2010).

Zahnat pachuť zpackaného play-off se v Ostravě pokusí také třiadvacetiletý Tarasenko. Druhý nejproduktivnější Rus letošní sezóny NHL si připsal v 77 utkáních 73 bodů za 37 gólů a 26 přihrávek. V sérii proti Minnesotě pak přidal dalších šest přesných zásahů a jednu asistenci. Na mistrovství světa se představí podruhé, premiéru si odbyl v roce 2011.

- Reklama -

Kapitánem sborné bude dvaatřicetiletý Kovalčuk (na titulní fotografii). V základní části KHL dokázal v dresu SKA získat 55 bodů (25+30), v play-off přidal dalších 19 (8+11). Zkušený mazák má na svém kontě pět medailí z mistrovství světa, zlato slavil v letech 2008 a 2009, stříbro v roce 2010, z ročníků 2005 a 2007 si pak odvážel bronz. Atmosféru světového šampionátu letos okusí už podeváté.
Dobyvačné plány Rusů se pokusí v základní skupině B překazit Finsko, USA, Slovensko, Norsko, Bělorusko, Slovinsko a Dánsko. V české metropoli se ruské hvězdy octnou až během případného semifinále.
Aktuální ruská soupiska:
Pozn.: Posily z NHL barevně zvýrazněny, kliknutím na jméno se dostanete na hráčovy statistiky.
Gólmani: Konstantin Barulin (Omsk/KHL), Sergej Bobrovskij (Columbus/NHL)Anton Chudobin (Carolina/NHL).
Obránci: Viktor Antipin (Magnitogorsk/KHL), Anton Bělov (Petrohrad/KHL), Jevgenij Birjukov (Magnitogorsk/KHL), Maxim Čudinov (Petrohrad/KHL), Michail Grigorjev (Nižnij Novgorod/KHL), Dmitrij Kulikov (Florida/NHL), Jevgenij Medveděv (Kazaň/KHL), Andrej Mironov (Mytišci/KHL), Jegor Jakovlev (Jaroslavl/KHL).
Útočníci: Arťom Anisimov (Columbus/NHL), Jegor Averin (Jaroslavl/KHL), Jevgenij Dadonov (Petrohrad/KHL), Ilja Kovalčuk (Petrohrad/KHL), Nikolaj Kuljomin (NY Islanders/NHL), Andrej Loktionov (Jaroslavl/KHL), Jevgenij Malkin (Pittsburgh/NHL), Sergej Mozjakin (Magnitogorsk/KHL), Valerij Ničuškin (Dallas/NHL), Artěmij Panarin (Petrohrad/KHL), Sergej Plotnikov (Jaroslavl/KHL), Vadim Šipačov (Petrohrad/KHL), Sergej Širokov (Omsk/KHL), Vladimir Tarasenko (St. Louis/NHL), Viktor Tichonov (Petrohrad/KHL), Denis Zaripov (Magnitogorsk/KHL).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -