- Reklama -

Ostravské finále lámalo v Kanadě rekordy

- Reklama -

Finále juniorského šampionátu, v němž se střetly týmy Kanady a Ruska, lámalo na kanadské stanici TSN letité rekordy.
Přenos z Ostravar Arény sledovaly v zemi javorového listu 4,2 mil. diváků., z čehož 0,6 mil. fanoušků si vítězství vychutnávalo na sesterské frankofonní stanici RDS.


TSN k číslům uvedla, že se jedná o její historicky nejsledovanější zápas z mistrovství světa juniorů konaném na evropském kontinentu.
Vysílací práva na turnaj vycházejících hokejových hvězd přitom získala v roce 1991.
Přestože Kanaďané juniorský hokej milují, na klání play-off Toronta Maple Leafs jsou mladíci krátcí. Sedmé střetnutí Javorových listů proti Bruins v prvním kole play-off 2019 sledovali v počtu 4,15 miliónů.
Ještě větší publikum si pak loni vysloužilo závěrečné šesté klání Raptors ve finále NBA, jež přilákalo k obrazovkám 7,7 miliónů diváků.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -