- Reklama -

Ostrované zpátky na Long Island? Místní v to doufají

- Reklama -

Newyorská oblast Nassau se nevzdává naděje na návrat hokeje nejvyšší kvality do své oblasti. Pokud by všechno klaplo, lidé by tu rádi znovu chodili na své New York Islanders, a to v jejich původní hale Nassau Coliseum.
Přestože týmoví vlastníci v tuto chvíli nejeví žádné zvláštní indikace, podle kterých by se něco takového mělo stát, městští úředníci si to moc přejí. Snaží se na to téma aspoň vést s kompetentními osobami dialog.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Z týmu se ke spekulacím nikdo nevyjádřil. Z radnice nebyli o mnoho sdílnější. „Odmítáme komentovat probíhající diskuse. Můžeme ale říct, že podporujeme návrat Islanders do Colisea,“ řekl jeden z úředníků Ed Mangano.
Michail Prochorov, který vlastní Barclays Center, aktuální domov Ostrovanů, a provozuje Coliseum, které právě prochází nákladnou renovací, jež má přijít nejméně na 260 miliónů dolarů, podporuje koncept návratu Islanders na východ. Aspoň tolik řekly k věci dobře informované zdroje, citované listem New York Post.
Vedle této možnosti je tu ale ještě jiná varianta, o které se mluvilo už před několika týdny. Stávající majitelé Islanders, Jonathan Ledecky a Scott Malkin, zkoumají možnost stavby zcela nové arény, kde by hráli také basketbaloví New York Nets. Už o tom vedou konverzace s jejich majitelem. Aréna by mohla stát v Citi Fiels, v Queensu.
Všechny tyto spekulace mají jednoho společného jmenovatele. A tím je nespokojenost s halou Barclays Center. Jedna je tu prý hodně špatný led, jednak hokej v této oblasti prostě netáhne. Islanders byli v uplynulé sezóně s průměrnými 13 626 diváky třetím nejméně navštěvovaným týmem v NHL. Hůř si vedli už jen Arizona Coyotes a Carolina Hurricanes.
Úředníci z Nassau doufají, že varianta se stavbou nové haly není míněna zcela vážně. Renomovaná hala Coliseum, v níž vyhrávala Stanley Cupy slavná generace hráčů kolem Trottiera, Bossyho a Potvina, bude podle jejich názoru brzo opět splňovat všechna kritéria pro přijetí týmu NHL.
Foto: mrt77/flickr.com

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -