- Reklama -

Ovečkin dál pochlebuje Putinovi. Kreml jej za to velebí

- Reklama -

Alexandr Ovečkin pokračuje ve své otevřené podpoře ruského prezidenta Vladimira Putina, když na svém Instagramu ve čtvrtek oznámil založení sociálního hnutí s názvem „Putinův tým“. Cílem skupiny je podporovat Putina v březnových prezidentských volbách a ukázat všem Rusko jako silnou a sjednocenou zemi.
„Nikdy jsem se netajil svým vztahem k našemu prezidentovi a vždy jsem ho otevřeně podporoval,“ napsal kapitán Capitals na svém instagramovém účtu. Neopomněl také zmínit, že na členství v Putinově týmu je náležitě hrdý.



Reakce Moskvy na sebe nenechala dlouho čekat.
„Sašovu touhu vyjádřit podporu našemu prezidentovi jednoznačně vítáme, obzvláště je-li ze zahraničí,“ uvedl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. O Ovečkinovi zároveň mluvil jako o „velmi slavném a úspěšném Rusovi“.
Ovečkin sám později uvedl, že svůj čin nepovažuje za politické gesto, nýbrž jako projev ruského patriotismu.
„Pouze podporuju svou zemi, víte?“ odpovídal dvaatřicetiletý hokejista na otázky novinářů po čtvrtečním zápase proti Islanders. „Je to místo, odkud pocházím, kde žijí mí rodiče a všichni mí přátelé,“ snažil se vysvětlit své postoje.
Z Ovečkinovy strany se nejedná o první veřejnou deklaraci jeho sympatií k ruskému autoritáři. V minulosti již prostřednictvím sociální sítě přál emotivně Putinovi k narozeninám, podporoval anexi Krymu nebo zveřejňoval fotografie, na nichž má tričko s Putinovou podobiznou.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -