- Reklama -

Ovečkin doma dosáhl 1000. bodů v NHL a v play off chce být ještě lepší

- Reklama -

Tahle oslava nemohla být sladší. Alexander Ovečkin zaokrouhlil ve středu svoji sbírku kanadských bodů v NHL na přesnou tisícovku a to zrovna proti největšímu rivalovi z Pittsburghu. A rozhodně se neobtěžoval dlouhým čekáním – milníku dosáhl ve svém 880. zápase NHL a to hned po 35 vteřinách, když přesnou střelou otevřel skóre. Jeho tým nakonec zápas vyhrál 5:2 a kapitán Washingtonu se na tom podílel dvěma zásahy.
Zatímco v televizním přenosu utkání se na obrazovce ještě objevovaly sestavy obou týmů, Ovečkin se rozjel po pravé straně, v kruhu pro vhazování si potáhl puk před obráncem a švihem jej poslal za záda brankáře Pittsburghu. Fanoušci šíleli a začali ve stoje tleskat, spoluhráči zase na oslavu bouchali hokejkami o mantinel. Ovečkin ale v klidu seděl na střídačce, a až po chvíli se zvedl, aby pokynem ruky poděkoval fanouškům za podporu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Asi byl ještě utahaný z prvního střídání,“ zlehčoval to útočník Nicklas Bäckström. „Zasloužil si uznání za to, jak rychle dosáhl 1.000 bodů. To je vážně ohromující. On je zkrátka neskutečný hráč a je zábava jej sledovat,“ dodal. „Byl to skvělý začátek zápasu jak pro něj, tak pro nás. Jakmile se dotkl puku, dalo se předpokládat, že se něco stane. Kluci mu to hodně přáli a těšili se na to, že budou součástí historie,“ vykládal po zápase trenér Capitals Barry Trotz.
„Mysleli jsme na to, aby se mu to povedlo. A když tak rychle skóroval, tak jsem jen pokýval hlavou. Už mě nepřekvapí ničím, co dokáže,“ řekl útočník Justin Williams. Ovečkin nezůstal jen u toho historického bodu, ve druhé třetině přidal i druhý gól a znovu mu u něj asistoval Bäckström. Švédský forvard má ostatně velký podíl na jeho bodové sbírce. Od sezóny 2007/08, kdy Bäckström do Washingtonu přišel, přihrál Ovečkinovi na 204 z jeho 448 branek, to je téměř polovina. „S hráčem jako on je radost hrát. Dobře jeden druhému rozumíme a je mezi námi skvělá chemie,“ pochvaluje si Ovečkin.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Ovečkin se stal 84. hráčem v NHL, který kdy hranice 1.000 bodů dosáhl a vůbec první, který to kdy dokázal jen v dresu Capitals. Rychleji než on se z aktivních hráčů dostal na bodovou tisícovku jen Jaromir Jagr. „Po zápase s Montrealem jsem věděl, že mám šanci toho dosáhnout doma před vlastními fanoušky a rodinou. Takže to pro mne byl jedinečný okamžik,“ řekl sám ruský útočník. V hledišti haly Verizon Center jej při tom sledovali jeho rodiče, manželka, a bratr.
Ovečkin v posledních deseti zápasech nasbíral 7 branek a 5 asistencí, ale ve Washingtonu to není jen jeho one-man show. Bäckström má z posledních čtyř zápasů bilanci 2+6, Jevgenij Kuzněcov 2+7, a Williams zaznamenal 12 branek a 10 přihrávek v posledních osmnácti zápasech. A pozadu není ani brankář Braden Holtby, který v posledních čtyřech zápasech inkasoval jen třikrát. Capitals navíc vyhráli už sedm utkání v řadě.
„Vyhráváme. Ale já doufám, že náš nejlepší hokej budeme předvádět o něco později,“ říká šibalsky Alexander Ovečkin. Myslí tím samozřejmě zápasy play off, to je to nejdůležitější pro něj i všechny hráče Capitals v téhle sezóně. V posledním ročníku také zářili a po rekordních 56 vítězných zápasech získali Presidents‘ Trophy pro nejlepší tým základní části. Jenže už ve druhém kole vyřazovací části pak vypadli s nenáviděným Pittsburghem. Letos tak mají opět vyšší cíle.
1000. bod Alexandra Ovečkina v NHL

1001. bod Alexandra Ovečkina v NHL

Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -