- Reklama -

Ovečkin je v Praze. O účast na mistrovství světa si sám zažádal

- Reklama -

Útočník Capitals Alexandr Ovečkin dorazil do české metropole. Nejlepší střelec letošní sezóny NHL se připojil k ruskému hokejovému mančaftu, který bude o víkendu bojovat o medaile.
„Alexandr je lídrem naší reprezentace. Jeho přítomnost dodá mužstvu ještě větší sebevědomí,“ řekl Alexej Žamnov, člen ruského realizačního týmu.


 Statistiky Alexandra Ovečkina v NHL naleznete zde.


Ovečkin zaměřil svou pozornost na sbornou poté, co s Washingtonem vypadl ve druhém kole Stanley Cupu. Nad možností pomoci svým krajanům neváhal.
„Zavolal mi sám, že je k dispozici. Kdyby se neozval, pochyboval bych, že může vše stihnout. Řekl mi, že nepotřebuje žádnou lékařskou prohlídku a je připravený okamžitě přiletět. Sedne si prý na první let do Prahy. Když mi volal, byly dvě hodiny po půlnoci jeho času,“ uvedl po čtvrtfinálové výhře nad Švédy kouč Ruska Oleg Znarok.
Devětadvacetiletý rodák z Moskvy si do Prahy přivezl i své gólové hokejky z NHL. Ty rychle naložil do přistaveného auta a odjel na trénink. S rozhovory pro novináře se tentokrát nezdržoval.
Ovečkin po příletu na letiště Václava Havla:

Trenér ruského týmu už má představu, kam elitní levé křídlo zařadí. Se svou ideou se však veřejnosti nesvěřil. „Chápu, že to mnohé zajímá, ale nic vám neprozradím. Po příletu bude připravený hrát,“ řekl Znarok.
Ovečkin má ve své sbírce už šest medailí ze světových šampionátů – tři zlaté (2008, 2012 a 2014), jednu stříbrnou (2010) a dvě bronzové (2005, 2007).
Letošní jízda ruských hokejistů za celkovým vítězstvím bude pokračovat v sobotním semifinále proti USA. V základní skupině podlehli mladému zámořskému výběru 2:4.
„Vynasnažíme se ty školáky potrestat,“ prohlásil útočník Artěmij Panarin v rozhovoru pro Sovětskij Sport.
Ovečkinův rozhovor s novináři po prvním tréninku v Praze:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -