- Reklama -

Ovečkin: Jsme větší a silnější. A Penguins to musí pocítit!

- Reklama -

Pokaždé, když na sebe narazí týmy Washingtonu a Pittsburghu, mluví se o tom jako o střetu největších hvězd současné NHL – Alexandra Ovečkina a Sidney Crosbyho. Realita letošního play off je ale taková, že vidět je hlavně neúnavný ruský forvard Capitals. Crosby ještě v sérii druhého kola dokonce vůbec nebodoval. Mrzet ho to ale nemusí, jeho tým totiž vede 2:1 na zápasy.
Může za to třetí útok Penguins Carl Hagelin – Nick Bonino – Phil Kessel, který ve třech dosavadních zápasech nasbíral tři góly a sedm přihrávek. Hagelinův vítězný gól mimo jiné rozhodl o výsledku třetího zápasu. Hlavní hvězdou přitom mohl být Ovečkin, který zařídil dvě branky svého týmu, ale Washington už tříbrankovou ztrátu dohnat nedokázal. Jen v poslední třetině měl bohatýr Alex ve statistikách 12 střel a pět rozdaných hitů, jenže byl na všechno tak nějak sám.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Prostě se snaží to vyhrát sám a nás to vyhecuje. Už mnoho let je naším tahounem a když pak hraje takhle, jsme nezastavitelní,“ tvrdí jeho spoluhráč Jason Chimera. „Herní umění, síla, odhodlání, toho všeho má obrovskou porci a ve třetím zápase ukázal, jaká je jeho síla. Je neuvěřitelně silný a rychlý, famózní střelec. Skvělá věc, že ho máme v týmu,“ velebil svou hvězdu trenér Washingtonu Barry Trotz.
Hlavně v hitech se přitom Ovečkin doslova vyžívá a v posledním zápase to hodně pocítili obránci Pittsburghu Ian Cole, Kris Letang, nebo Brian Dumoulin. Ostatně to je jedna z taktik Capitals této série – co nejvíce fyzicky odrovnat obránce svého soupeře. Více jak polovina z hitů ve třetím duelu mířila na beky. Jen Ovečkin má v letošním play off už na svědomí 49 hitů a suverénně vede statistiku celého play off.
„Musíme hrát do těla. Jejich hráči to totiž nemají rádi. A jejich obránci v tom nejsou tak dobří. My jsme větší a silnější, tak to musíme využít,“ burcuje ruský kanonýr před čtvrtým zápasem s Penguins.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Nejlepší tým základní části potřebuje vyhecovat, pokud nechce končit sezónu. Ambice Capitals jsou letos hodně vysoko a končit sezónu právě díky nenáviděnému Pittsburghu, to by pro ně byla velká rána. Ne že by pro postup nedělali dost. V posledním zápase soupeře přestříleli 49:23 a rozdali 58 hitů oproti 25 Pittsburghu, jenže na góly byli lepší Tučňáci. A to rozhoduje.
„Jasně, musíme hrát fyzicky, ale šikovně. Tak, abychom si vytvářeli víc šancí,“ je si vědom Chimera. „Jsme právě teď na správné cestě. Možná si myslíte, že oni mají výhodu, protože v sérii vedou, jenže já cítím, že v posledním zápase jsme měli skvělé momenty. A ty musíme příště dobře využít,“ přidává se útočník T.J. Oshie.
„V naší kabině není ani náznak frustrace. Máme plán a toho se držíme. Nyní budeme pokračovat v jeho vykonání a hrát svoji hru… A když se to povede, bude tahle série dlouhá. Jsme s tím smířeni a stavíme na tom,“ tvrdí odhodlaně kouč Trotz.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Šmerda
Narozen v krásném roce 1971, kdy ještě v lese zpívali ptáci a na stromech rostlo ovoce bez chemického postřiku :-), NHL mě fascinuje pro svoji rychlost a neuvěřitelně zvlaštní energíí, která mně okamžitě vtáhne do dění na ledě... Zvlášť atraktivní bylo pro mě sledování celé kariery mého nejoblíbenějšího hráče a tím není nikdo jiný než Tomáš Kaberle... Díky za vše Tome!

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -