- Reklama -

Ovečkin mě předběhne, má jasno The Great One

- Reklama -

Alexandr Ovečkin je střelec od pána boha. Jeho výběr místa a cit pro zakončení je zkrátka jedinečný. Ani v šestatřiceti letech nezpomaluje, letos už vítěz Stanley Cupu z roku 2018 nastřílel 22 branek v 31 zápasech. V historické tabulce střelců NHL se povážlivě dotahuje na třetího Jaromíra Jágra, jenž nastřílel 766 gólů. Ruskému snajprovi na něj aktuálně schází 14 gólů.

Ale ultimátní meta pro Ovečkina je na čísle 894. Tolik branek v nejprestižnější hokejové lize světa nastřílel fenomenální Wayne Gretzky. A právě The Great One mluvil o svém rekordu a svém ruském pronásledovateli s prestižním listem New York Times.

„Nepochybuji o tom, že se přede mě dostane. Je to výborná zpráva. Letos má nakročeno opět na 40, 50 gólů v sezoně. Určitě můj rekord zlomí,“ nechal se slyšet nejlepší hráč historie. Už několikrát se Gretzky nechal slyšet, že Ovečkinovi fandí, ať jeho gólový rekord překoná.

 

- Reklama -

V dosavadním průběhu ročníku je Ovečkin pouze o gól za edmontonským Leonem Draisaitlem v tabulce střelců. Pokud si udrží stávající tempo, nastřílí 58 branek v tomto ročníku, gól číslo 37 jej pošle na třetí místo historické tabulky před Jaromíra Jágra. Pokud skutečně nastřílí 58 branek, bude to jeho druhá nejlepší sezona v kariéře, nejvíce nastřílel 65 branek v jednom ročníku (2007/2008). Tato sezona by byla jeho devátá, ve které se dostal přes 50 gólů, čímž by vyrovnal počiny Wayna Gretzkyho a Mikea Bossyho.

 

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -