- Reklama -

Ovečkin na cestě do nebes

- Reklama -

Fanshop týmu
Sláva nejlepšímu.
Kapitán Washingtonu Alex Ovečkin zaznamenal druhý hattrick za poslední dvě utkání, což se před ním povedlo v NHL jen 13 playerům.
Ruský kanonýr naposledy zazářil v pátečním zápase na ledě Caroliny, v němž skóroval v každé třetině a velkou měrou pomohl svému týmu k vítězství 6:5 po samostatných nájezdech.
S 28 góly nyní navíc jasně vévodí tabulce střelců (pořadí ZDE).




„Jen se snažím dělat svou práci,“ řekl po duelu moskevský rodák, který bodoval už v 13. souboji za sebou a vyrovnal tak svou nejdelší bodovou sérii v kariéře z roku 2007. „Každý chce střílet góly, ale v této lize to není snadné. Mám štěstí na spoluhráče, kteří mi vytvářejí šance. Já je jen musím proměnit.“
Ovečkin se proti Hurricanes blýskl už svým 22. hattrickem v NHL, čímž se dotáhl na Teemu Selänneho na 11. místě historického pořadí slavné soutěže.


Třiatřicetiletý útočník k tomu předvedl 127. vícebrankový výkon v NHL a vyrovnal se Jaromíru Jágrovi (zdravíme na Kladno) a Miku Bossymu na devátém místě historického žebříčku.
Tím však výčet zázračných statistik nejslavnějšího Rusa v zámoří nekončí. Ovi skóroval v pěti střetnutích po sobě a jen další dvě jej dělí od osobního rekordu z nováčkovského ročníku 2005/2006.
Kocovina po zisku Stanley Cupu? Zapomeňte, Ovečkin stále nemá dost.
Ovečkinův hattrick v zápase proti Carolině:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -