- Reklama -

Ovečkin na metě 650 branek

- Reklama -

Je čtrnáctým hráčem, kterému se podařilo na tuto metu dostat, a teprve čtvrtým, který to dokázal v dresu jediného klubu. Kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin ve včerejším duelu proti Torontu přispěl k výhře svého týmu jedním přesilovkovým gólem, čímž zakulatil svůj gólový účet v NHL na číslo 650.



Před ním dokázali nastřílet takovou porci branek za jeden klub pouze Gordie Howe (Detroit, 786), Steve Yzerman (Detroit, 692) a Mario Lemieux (Pittsburgh, 690).
Fanshop týmuKromě Ovečkina měl velkou zásluhu na výhře v poměru 3:2 také gólman Braden Holtby, který pochytal čtyřicet pokusů Leafs. „Byl nezastavitelný. Předvedl neskutečné zákroky, to on nás udržel v zápase,“ prohlásil ruský kanonýr na adresu svého brankáře.
Capitals tak vylepšili svou bilanci z posledních jedenácti zápasů na 7 výher, 3 porážky a jednu prohru v prodloužení či po nájezdech. Po sedmizápasové šňůře bez výhry, během které Caps získali pouhé dva body, jde o návrat do správných kolejí. „Každý bod je teď důležitý. Když dokážete vyhrát nebo získat alespoň bod na ledě soupeře, je to dobrý výsledek,“ uvědomuje si Ovečkin.


Rus má momentálně na kontě 43 branek, suverénně kraluje střelecké tabulce a opět potvrdil, že se mu proti Torontu daří, zvlášť na jeho ledě. Vždyť v kariéře odehrál proti Leafs 48 utkání a nasázel v nich 39 branek (22 gólů ve 24 zápasech na ledě Toronta).
Chválu si vysloužil také od protihráčů. „Jeho čísla a jeho hra hovoří za sebe. Za posledních dvacet let nepředstavoval nikdo takovou hrozbu v přesilovkách, jako on,“ prohlásil třeba John Tavares, autor jedné z branek Maple Leafs.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -