- Reklama -

Ovečkin přeskočil Dionnea, Kubalíkova trefa na výhru nestačila

- Reklama -

Po dvou úterních zápasech se včera nový ročník NHL rozjel naplno, v akci bylo hned deset týmů. Jedním z taháků druhého hracího dne bylo kanadské derby dvou týmů z Original Six – Toronta a Montrealu. Nakonec se ve všech utkáních radovali domácí.

TORONTO vs MONTREAL 2:1

V gólově nejchudším utkání včerejšího dne se radovali Maple Leafs. Výhru jim na začátku třetí části vystřelil William Nylander. Brankář Jack Campbell pochytal jednatřicet pokusů soupeře. Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří také otevřeli skóre, když se v osmé minutě prosadil Jonathan Drouin. V tu chvíli byl poměr střel 8:1 ve prospěch Montrealu. Za tři minuty ale v přesilovce srovnal Pierre Engvall. Vyrovnaný duel (na střely 32:30) nakonec zvládlo Toronto, i díky tomu, že ve třetí třetině ubránilo dlouhé oslabení ve třech proti pěti.

COLORADO vs CHICAGO 4:2

- Reklama -

Avs rozhodli o svém vítězství už v první třetině, v níž hned třikrát překonali Fleuryho, aktuálního držitele Vezina Trophy. Do zápasu nastoupil po dlouhé pauze i Jonathan Toews, který kvůli zdravotním potížím vynechal celou minulou sezónu. Dva body za gól a asistenci zapsali na straně Colorada Bowen Byram, Gabriel Landeskog a Nazem Kadri. Za Blackhawks se v přesilovce krásně trefil Dominik Kubalík, jeho zásah ale Chicagu k bodům nepomohl. Oba gólmani, Fleury i Kuemper, pochytali 32 střel.

WASHINGTON vs NY RANGERS 5:1

Výtečně vstoupil do nového ročníku Alex Ovečkin, který zaznamenal čtyři kanadské body. Nejprve dvakrát v přesilovce nahrával na gól a v dalším průběhu zápasu sám dvě branky vstřelil. Jednalo se o zásahy číslo 731 a 732, čímž se v historické tabulce střelců dostal na páté místo před Marcela Dionnea. Ten mu také prostřednictvím videa promítaného na kostce v hale gratuloval. „Věděl jsem, že mě předeženeš. Věděl jsem to, už když jsi pokořil 700 branek. Jsi ryzí střelec. Úžasné,“ řekl Dionne. Vítek Vaněček odchytal celý zápas, pochytal 23 střel a inkasoval pouze jednou z hole Chrise Kreidera. Tři asistence zapsal Jevgenij Kuzněcov. Premiérové trefy se při svém debutu v NHL dočkal loni draftovaný Hendrix Lapierre.

EDMONTON vs VANCOUVER 3:2n

Oilers vstupovali do třetí části s dvoubrankovým náskokem po trefách Puljujärviho a Hymana, Canucks ale dokázali zápas dovést až k nájezdům, když se ve třetí třetině trefili dva zadáci – Quinn Hughes a ještě před ním nová akvizice, Oliver Ekman-Larsson. Connor McDavid zaznamenal dvě asistence, stejně jako na druhé straně Nils Höglander. Činili se i oba gólmani. Thatcher Demko kryl 32 střel, Mike Smith zastavil dokonce 36 pokusů. Rozhodující nájezd proměnil Kyle Turris.

ANAHEIM vs WINNIPEG 4:1

Prvním hráčem z letošního draftu, který dal gól ve slavné lize, je Mason McTavish. Hráč, jehož si Ducks vybrali jako celkovou trojku, zapsal při své premiéře dokonce dva body, v utkání totiž zaznamenal i jednu asistenci. Zároveň se stal nejmladším hráčem v historii klubu, který skóroval (18 let a 256 dní). Jets svého soupeře výrazně přestříleli (34:22), John Gibson ale všechny střely s výjimkou jediné pochytal.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -